12/01/2023 12/01/2023 Η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν εδώ και μερικές ημέρες οι Ρεπουμπλικάνοι, ενέκρινε χθες Τετάρτη δυο κείμενα για την άμβλωση, που πάντως έχουν ουσιαστικά μόνο συμβολική αξία. Σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ, το πρώτο ψήφισμα, το οποίο υποστήριξαν όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι αιρετοί, καταδικάζει τις «επιθέσεις» εναντίον «ιδρυμάτων, ενώσεων και εκκλησιών» που τάσσονται εναντίον της άμβλωσης....
12 Ιανουαρίου, 2023 - 8:38
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2023 - 8:41

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι ενέκριναν δυο κείμενα για την άμβλωση

Διαδώστε:
ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι ενέκριναν δυο κείμενα για την άμβλωση

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν εδώ και μερικές ημέρες οι Ρεπουμπλικάνοι, ενέκρινε χθες Τετάρτη δυο κείμενα για την άμβλωση, που πάντως έχουν ουσιαστικά μόνο συμβολική αξία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ, το πρώτο ψήφισμα, το οποίο υποστήριξαν όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι αιρετοί, καταδικάζει τις «επιθέσεις» εναντίον «ιδρυμάτων, ενώσεων και εκκλησιών» που τάσσονται εναντίον της άμβλωσης.

Αναφέρεται συγκεκριμένα σε βίαιες ενέργειες από τη 2η Μαΐου 2022, όταν διαρροή έφερε στο φως το ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ετοιμαζόταν να δυναμιτίσει το δικαίωμα στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Το κείμενο μεταξύ άλλων κατηγορεί «την κυβέρνηση Μπάιντεν πως δεν έλαβε μέτρα» μετά τις «επιθέσεις» αυτές, που αποδίδει σε «ριζοσπαστικοποιημένους».

Το δεύτερο ψήφισμα καλεί γιατρούς που είναι παρόντες κατά τη διάρκεια αμβλώσεων να προσφέρουν «φροντίδες» για να «σώζεται» αν είναι δυνατόν το έμβρυο.

Την ίδια ώρα η μεγάλη πλειοψηφία των Δημοκρατικών τάχθηκε εναντίον των ψηφισμάτων, με τον επικεφαλής τους στο σώμα, τον Χακίμ Τζέφρις, να τονίζει πως η απόφαση για το εάν θα γίνει άμβλωση ή όχι πρέπει να λαμβάνεται από την γυναίκα, την οικογένειά της και γιατρούς, κανέναν άλλο.

Διαβάστε επίσης: Αμβλώσεις, Εκκλησία και Υπογεννητικότητα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων