09/12/2021 09/12/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Ως ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, καθώς σε αυτή, για πρώτη φορά, θα παραβρεθεί Πρωθυπουργός της χώρας. Μπορεί ΔΙΣ και Μέγαρο Μαξίμου, μέχρι στιγμής, να μην έχουν ανοίξει επίσημα τα χαρτιά τους για το περιεχόμενο της συνάντησης,...
09 Δεκεμβρίου, 2021 - 10:50
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2021 - 10:51

Ιστορική η παρουσία Πρωθυπουργού σε συνεδρίαση της ΔΙΣ – Τί αναμένεται να συζητήσουν με τον Αρχιεπίσκοπο

Διαδώστε:
Ιστορική η παρουσία Πρωθυπουργού σε συνεδρίαση της ΔΙΣ – Τί αναμένεται να συζητήσουν με τον Αρχιεπίσκοπο

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Ως ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, καθώς σε αυτή, για πρώτη φορά, θα παραβρεθεί Πρωθυπουργός της χώρας.

Μπορεί ΔΙΣ και Μέγαρο Μαξίμου, μέχρι στιγμής, να μην έχουν ανοίξει επίσημα τα χαρτιά τους για το περιεχόμενο της συνάντησης, ωστόσο, όπως έχει γράψει από χθες το Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” (ope.gr), ένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθεί είναι η πορεία της πανδημίας στη χώρα και η εμβολιασμοί.

Με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Καθημερινή αναφέρει ότι στην ατζέντα της συζήτησης θα βρεθούν ακόμη δύο θέματα. Αυτό της αύξησης των οργανικών θέσεων των κληρικών από 6.000 περίπου που είναι σήμερα σε 10.000 καθώς και το άνοιγμα των συζητήσεων για τη διαδικασία της αναθεώρησης του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τη σύμφωνη γνώμη του Οικουμενικού Πατριαρχείου σύμφωνα με την Καθημερινή.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, ότι ο Μακαριώτατος θα επιδώσει στον Πρωθυπουργό υπόμνημα, στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα εκκρεμή ζητήματα στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη τελευταία συνάντηση που είχαν Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις 30 Ιουνίου στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε η σύσταση ολιγομελούς μεικτής επιτροπής για την εξέταση όλων των ζητημάτων Πολιτείας και Εκκλησίας.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος είχε αναφερθεί και κατά τις εργασίες της Ιεραρχίας τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021. Ο Μακαριώτατος είχε μιλήσει τότε για την πανδημία αλλά και την ενότητα της Εκκλησίας στην προσφώνησή του, λέγοντας ότι θα πρέπει να απομονωθούν οι αλλότριες φωνές για το καλό της Εκκλησίας του Χριστού. Παράλληλα, είχε ευχαριστήσει τον Πρωθυπουργό για τον Νόμο περί Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον οποίο μετά από διακόσια χρόνια, την πλειοψηφία των μελών των συμβουλίων των Εκκλησιαστικών Σχολών θα έχει η Εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” ο Μακαριώτατος αναμένεται να εκφράσει και πάλι τις ευχαριστίες του στον κ. Μητσοτάκη για το ζήτημα της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων