14/08/2020 14/08/2020 Σύμφωνα με  νεώτερες πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» άλλαξε πάλι πορεία και πλέον κινείται βορειοανατολικά, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και εντός της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX. Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Συναντήθηκε ο Υπουργός Άμυνας με τον Αμερικανό Πρέσβη...
14 Αυγούστου, 2020 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2020 - 19:36

Και πάλι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis

Διαδώστε:
Και πάλι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis

Σύμφωνα με  νεώτερες πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» άλλαξε πάλι πορεία και πλέον κινείται βορειοανατολικά, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και εντός της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX. Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Συναντήθηκε ο Υπουργός Άμυνας με τον Αμερικανό Πρέσβη

 

 

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα κ. Τζέφρυ Πάιατ (GeoffreyPyatt), με τον οποίο συζήτησε τις προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο από την τουρκική παραβατική συμπεριφορά, εντός της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας.

Κατά τη συνομιλία επιβεβαιώθηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνα ασφαλείας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και συζητήθηκαν νέες πρωτοβουλίες για την εμβάθυνση των διμερών αμυντικών και αμυντικο-τεχνικών σχέσεων, αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες, μετά το Πρωτόκολλο Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων