27/03/2023 27/03/2023 Η Επιτροπή «Πρέβεζα, Ιστορία-Πολιτισμός-Περιβάλλον» και η Τοπική Κοινότητα Νέας Κερασούντας, την Κυριακή 26 Μαρτίου, διοργάνωσαν στο Κάστρο των Ρωγών, στη Νέα Κερασούντα Πρέβεζας, εκδήλωση με σκοπό την ανάδειξη της προσωπικότητάς του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ και την προβολή του Κάστρου των Ρωγών και της ιστορίας του. Μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε στον Ι. Ναό...
27 Μαρτίου, 2023 - 13:35

Κάστρο Ρωγών: Ύψωσαν σημαία 160 μέτρων – Τίμησαν τον Εθνομάρτυρα Επίσκοπο Ιωσήφ

Διαδώστε:
Κάστρο Ρωγών: Ύψωσαν σημαία 160 μέτρων – Τίμησαν τον Εθνομάρτυρα Επίσκοπο Ιωσήφ

Η Επιτροπή «Πρέβεζα, Ιστορία-Πολιτισμός-Περιβάλλον» και η Τοπική Κοινότητα Νέας Κερασούντας, την Κυριακή 26 Μαρτίου, διοργάνωσαν στο Κάστρο των Ρωγών, στη Νέα Κερασούντα Πρέβεζας, εκδήλωση με σκοπό την ανάδειξη της προσωπικότητάς του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ και την προβολή του Κάστρου των Ρωγών και της ιστορίας του.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου που βρίσκεται στο κάστρο, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ.

Τους παριστάμενους καλωσόρισαν και αναφέρθηκαν στην οργάνωση της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέας Κερασούντας κ. Δημήτριος Καραβασιλειου και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Πρέβεζα Ιστορία-Πολιτισμός-Περιβάλλον κ. Τσώλης Ευάγγελος.

Στη συνέχεια ο τέως Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Θωμάς Μπάκας πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Η προσωπικότητα και η δράση του Επισκόπου Ρωγών και Κοζύλης Ιωσήφ» και ο Φιλολόγος-Αρχαιολόγος Χρυσόστομος Καρράς αναφέρθηκε στην ιστορία του κάστρου, στην ομιλία του με θέμα: «Κάστρο των Ρωγών: από αποικία των Ηλείων, καταφύγιο των προσφύγων».

Έπαρση σημαία 160 τ.μ.

Στη συνέχεια οι πολιτιστικοί σύλλογοι, που συμμετείχαν στην εκδήλωση και οι παριστάμενοι, πορεύθηκαν σε πομπή, μέχρι το πλάτωμα στη βάση του κάστρου, όπου έγινε έπαρση σημαίας 160 τμ.,η οποία παραχωρήθηκε από το μέλος της Επιτροπής κ. Ευάγγελο Κατσίμπρα.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια και χορούς από την Ήπειρο και τον Πόντο, από τα μέλη των συλλόγων που συμμετείχαν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς, ο βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέργιος Γιαννάκης, ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπάρκας Κωνσταντίνος, ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης Αλέξανδρος, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» κ. Τανιμανίδης Γεώργιος και η πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων κα Σαχινίδου Χριστίνα.

Παραβρέθηκαν επίσης πρόεδροι κοινοτήτων, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και φορέων, εκπρόσωποι της αστυνομίας και πλήθος κόσμου.

Η επιτροπή εκφράζει τις ευχαριστίες της στην Τοπική Κοινότητα Νέας Κερασούντας και τον πρόεδρο κ. Δημήτριο Καραβασιλείου, όλους όσους δούλεψαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και βέβαια τους συλλόγους και τις ομάδες που συμμετείχαν και έδωσαν ζωή στην εκδήλωση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν:

“KrotalArta”
“Non group”
Ποντιακός εκπολιτιστικός σύλλογος Ν. Κερασούντας
Πολιτιστικός σύλλογος Ν. Κερασούντας «Ο Κατσαντώνης»
Μορφωτικός εκπολιτιστικός σύλλογος Πέτρας
Σύλλογος Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας
Πολιτιστικός σύλλογος Ν. Σαμσούντας «Η Αμισός»
Πολιτιστικός σύλλογος Ν. Σινώπης «Ο Διογένης»
Πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Νικολάου
Σύλλογος Αγίου Θωμά
Μορφωτικός σύλλογος Θεσπρωτικού
Πολιτιστικός σύλλογος Παλαιάς Φιλιπιάδας «Ο Άγιος Γεώργιος»
Σύνδεσμος Συρρακιωτών Φιλιπιάδας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων