16/07/2021 16/07/2021 Kατεπείγουσα ερώτηση ζητώντας την άμεση αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αφορμή «ακόμα ένα περιστατικό τουρκικής επιθετικότητας […] στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, όπου τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ και ανάγκασε σκάφος της κυπριακής ακτοφυλακής να αποσυρθεί από συνήθη περιπολία που εκτελούσε στην περιοχή για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης», κατέθεσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του...
16 Ιουλίου, 2021 - 17:38
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2021 - 17:34

Κατεπείγον για τις «προκλητικές ενέργειες της τουρκικής ακτοφυλακής στην Κύπρο»

Διαδώστε:
Κατεπείγον για τις «προκλητικές ενέργειες της τουρκικής ακτοφυλακής στην Κύπρο»

Kατεπείγουσα ερώτηση ζητώντας την άμεση αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αφορμή «ακόμα ένα περιστατικό τουρκικής επιθετικότητας […] στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, όπου τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ και ανάγκασε σκάφος της κυπριακής ακτοφυλακής να αποσυρθεί από συνήθη περιπολία που εκτελούσε στην περιοχή για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης», κατέθεσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η κ. Βόζεμπεργκ υπογραμμίζει ότι «η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και να μη σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας παρά τις διαβεβαιώσεις του Ερντογάν περί του αντιθέτου, ενώ στο ίδιο πλαίσιο εξακολουθεί να υποβοηθά την παράνομη μετανάστευση στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου εργαλειοποιώντας απελπισμένους ανθρώπους».

Επιπλέον, η κ. Βόζεμπεργκ, «ενόψει μάλιστα και του πανηγυρικού τόνου που έχει δοθεί από τουρκικής πλευράς στην επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα για τον εορτασμό της επετείου από την τουρκική εισβολή», ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
– Παρακολουθεί στενά τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και πως σκοπεύει να αντιδράσει;
– Σκοπεύει να ερευνήσει περαιτέρω την πιθανή ανάμιξη της τουρκικής ακτοφυλακής σε φαινόμενα διακίνησης μεταναστών;
– Ποια η άποψή της για την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο;».

Διαβάστε επίσης: Καταγγελία Κ. Μαυρίδη για την τουρκική πρόκληση της Τηλλυρίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων