11/01/2021 11/01/2021 Η πορεία των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού θα επανακαθορίζεται κάθε Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάζει και θα γίνονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, δήλωσε σήμερα ο νέος κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Ταραντίλης αναφέρθηκε επίσης...
11 Ιανουαρίου, 2021 - 13:03
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2021 - 13:12

Κάθε Παρασκευή οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα

Διαδώστε:
Κάθε Παρασκευή οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα

Η πορεία των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού θα επανακαθορίζεται κάθε Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάζει και θα γίνονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, δήλωσε σήμερα ο νέος κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Ταραντίλης αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πορτογαλία και τις διαβουλεύσεις που θα έχει με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα.

Αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας ο κ. Ταραντίλης είπε ότι η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα έχει σημειώσει μείωση σε σχέση με τον Οκτώβριο είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Ωστόσο, όπως είπε, η πανδημία αποτελεί δυναμικό φαινόμενο και όχι στατικό, γι’ αυτό και η αντιμετώπισή της δεν μπορεί να είναι γραμμικές. Παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα και προχωράμε βήμα-βήμα σύμφωνα με τις συστάσεις των επιδημιολόγων έχοντας ως γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζει η Επιτροπή Επιστημόνων προκειμένου να κάνει τις εισηγήσεις της και στη συνέχεια θα ανακοινώνονται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά οι κυβερνητικές αποφάσεις για το επόμενο διάστημα. Συνεχίζουμε να παίζουμε άμυνα και ταυτόχρονα αναπτύσουμε την αντεπίθεσή μας με βάση το εθνικό μας σχέδιο εμβολιασμού «Ελευθερία».

Προανήγγειλε επίσης την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ. προς δυσμάς, σημειώνοντας πως από αύριο ξεκινάει η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

«Υλοποιείται έτσι μια ιστορικής σημασίας απόφαση, με την Ελλάδα να διευρύνει για πρώτη φορά μετά το 1947 την έκταση της επικράτειάς της», ανέφερε ο κ. Ταραντίλης, προσθέτοντας πως στο άρθρο 1, παρ. 2, του νομοσχεδίου υπογραμμίζεται πως η Ελλάδα επιφυλάσσεται για την άσκηση των δικαιωμάτων της και στις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Ταραντίλης τόνισε πως σήμερα κατατίθεται και το ν/σ για την αγορά μιας μοίρας γαλλικών αεροσκαφών Rafale.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων