23/09/2023 23/09/2023 Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Κοίλης- Τσάδας- Τάλας – Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο γύρω στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου, η οποία τώρα βρίσκεται υπό έλεγχο. Σύμφωνα με ανάρτηση του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φωτιά εκδηλώθηκε από την περιοχή της Κοίλης και κατευθύνθηκε στην περιοχή του...
23 Σεπτεμβρίου, 2023 - 11:46
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2023 - 11:55

Κινδύνευσε από πυρκαγιά η Ι.Μ Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο

Διαδώστε:
Κινδύνευσε από πυρκαγιά η Ι.Μ Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Κοίλης- Τσάδας- Τάλας – Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο γύρω στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου, η οποία τώρα βρίσκεται υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φωτιά εκδηλώθηκε από την περιοχή της Κοίλης και κατευθύνθηκε στην περιοχή του Αγίου Νεοφύτου, όπου βρίσκεται και η Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Νεοφύτου, αλλά και πολυάριθμες κατοικίες στο Μελισσόβουνο.

Κατακαίει ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων μεταξύ των κοινοτήτων Τσάδας, Κοίλης και Τάλας παρά το Μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου, άγνωστης έκτασης μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, το Μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου κινδύνεψε αλλά προστατεύθηκε.

Άμεσα στη σκηνή έσπευσαν για την κατάσβεση μέλη του πυροσβεστικού σταθμού Πάφου, Πόλης Χρυσοχούς, με έξι πυροσβεστικά οχήματα υπό τον υπεύθυνο Επαρχιακό των Πυροσβεστικών Σταθμών Πάφου.

Επίσης,  στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν από το Τμήμα Δασών τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από την Υπηρεσία Θήρας και μια Φορητή Μονάδα Πυρόσβεσης. Ενεργοποιήθηκαν επίσης και τα 2 ελικόπτερα πυρόσβεσης και αποστάλθηκε και επιπρόσθετη βοήθεια από το Τμήμα Δασών και την Υπηρεσία Θήρας.
Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων