07/01/2020 07/01/2020 Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιανουαρίου το 60ο Παιδαγωγικό Συνέδριο του Συλλόγου «Ο Μέγας Βασίλειος» στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το Συνέδριο, που φέτος έκλεινε 60 χρόνια συνεχούς προσφοράς στην εκπαιδευτική κοινότητα της πατρίδας μας, προσέλκυσε περισσότερους από 520 εκπαιδευτικούς, γονείς και άλλους συνέδρους που νοιάζονται και επαγρυπνούν για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Το...
07 Ιανουαρίου, 2020 - 10:12
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2020 - 9:56

«Κοινωνία και Παιδεία: Φάση Αποδόμησης;»

Διαδώστε:
«Κοινωνία και Παιδεία: Φάση Αποδόμησης;»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιανουαρίου το 60ο Παιδαγωγικό Συνέδριο του Συλλόγου «Ο Μέγας Βασίλειος» στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το Συνέδριο, που φέτος έκλεινε 60 χρόνια συνεχούς προσφοράς στην εκπαιδευτική κοινότητα της πατρίδας μας, προσέλκυσε περισσότερους από 520 εκπαιδευτικούς, γονείς και άλλους συνέδρους που νοιάζονται και επαγρυπνούν για την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Το συνέδριο με γενικό τίτλο «Κοινωνία και Παιδεία: Φάση Αποδόμησης;» εξέτασε σημεία διακινδύνευσης των αξιών στην σύγχρονη εκπαίδευση, όπως η κρίση των συλλογικών ταυτοτήτων, η αποδόμηση της θρησκευτικής παιδείας στα σχολεία και η προβληματική της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στο περιβάλλον της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Παράλληλα, πρότεινε ως απαραίτητο στοιχείο διαχείρισης και υπέρβασης των σύγχρονων προκλήσεων την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως μια αμετάβλητη σταθερά στον διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο μας.

Εισηγητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Δημήτριος Ράπτης, φιλόλογος και διευθυντής Λυκείου των εκπαιδευτηρίων «Ελληνική Παιδεία», ο Ιωάννης Μπεϊνάς, πρόεδρος της Ένωσης Θεολόγων Νομού Πιερίας, και ο Δημήτριος Χιωτακάκος, διδάκτωρ Ηλεκτρονικής και Επικοινωνιών και διευθυντικό στέλεχος σε εταιρεία επικοινωνιών. Τις εισηγήσεις ακολούθησε ζωηρή συζήτηση, που απέδειξε για ακόμη μία φορά την ευρύνοια αλλά και την υψηλή προσήλωση της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων