03/03/2020 03/03/2020 Προ μηνών η ισλαμική εφημερίδα της Τουρκίας, Yeni Akit, που υποστηρίζει το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν έγραφε «Πήγαινε και πες στους απίστους ότι η στρατιά του (προφήτη του Ισλάμ) Μωάμεθ έρχεται», επισημαίνονται ότι θα εξοντώσουν τους Χριστιανούς και πως ο Ερντογάν στην ουσία έχει κηρύξει θρησκευτικό πόλεμο. Δυστυχώς το σενάριο αυτό επιβεβαιώνεται με την χώρα...
03 Μαρτίου, 2020 - 8:03
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2020 - 8:05

“Κόκκινος συναγερμός” σε Έβρο και Αιγαίο: Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα- Βανδαλισμοί στα νησιά

Διαδώστε:
“Κόκκινος συναγερμός” σε Έβρο και Αιγαίο: Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα- Βανδαλισμοί στα νησιά

Προ μηνών η ισλαμική εφημερίδα της Τουρκίας, Yeni Akit, που υποστηρίζει το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν έγραφε «Πήγαινε και πες στους απίστους ότι η στρατιά του (προφήτη του Ισλάμ) Μωάμεθ έρχεται», επισημαίνονται ότι θα εξοντώσουν τους Χριστιανούς και πως ο Ερντογάν στην ουσία έχει κηρύξει θρησκευτικό πόλεμο.

Δυστυχώς το σενάριο αυτό επιβεβαιώνεται με την χώρα μας να δέχεται ασύμμετρη απειλή από ξηράς και θαλάσσης.


Οι αριθμοί είναι ανησυχητικοί: Αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα, περισσότεροι από 1000 μετανάστες αποβιβάστηκαν με λέμβους στα νησιά, “εκατομμύρια” κινούνται προς τα σύνορα σύμφωνα με τον Ερντογάν. Μέσα στο κλίμα αυτό ο πρωθυπουργός επισκέπτεται σήμερα τον Έβρο συνοδευόμενος από Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Τα τελευταία 24ωρα εκτός από τις απόπειρες εισβολής στην χώρα μας, που υποκινούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων και “εντολών” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρατηρείται και μια απόπειρα δημιουργίας έντασης και ξεσηκωμού των μεταναστών που βρίσκονται ήδη στα νησιά.


Οι πληροφορίες που θέλουν μεγάλο αριθμό μεταναστών να κινείται προς την Αττάλεια με στόχο το Καστελόριζο προκαλούν εγρήγορση με την κυβέρνηση να αυξάνει τις περιπολίες.
Το ΥΠΕΘΑ έχει προχωρήσει σε ανάκληση αδειών στο προσωπικό που υπηρετεί ως πλήρωμα στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενισχύοντας με πολεμικά πλοία τη ναυτική δύναμη που έχει αναπτύξει η χώρα μας προς αντιμετώπιση του οργανωμένου από τις τουρκικές υπηρεσίες σχεδίου μαζικής απόβασης μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου.
Επιπλέον έχει προχωρήσει στην ενίσχυση συνολικά του συμπλέγματος της Μεγίστης, τόσο σε επίπεδο επάνδρωσης όσο και σε επίπεδο ναυτικών μέσων.

Ο πρωθυπουργός στον Έβρο

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί σήμερα Τρίτη τα χερσαία σύνορα του Έβρου μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.
Την ίδια ώρα θα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Ντάβορ Μποζίνοβιτς, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην επίσκεψη στον Έβρο.

Στη συνέχεια, οι αξιωματούχοι θα πετάξουν με ελικόπτερο πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία και στις 14:15 θα προσγειωθούν στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου θα επισκεφτούν το Φυλάκιο 1. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Τραγικές στιγμές στη Λέσβο

Εκτός από τον Έβρο, η ένταση συνεχίζεται και στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, με τους μετανάστες να προκαλούν φθορές, να επιτίθενται και να βανδαλίζουν ακόμα και εκκλησίες.
Έτσι και χθες, μια ομάδα περίπου 20 ατόμων μόλις οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα έφυγε από το ΚΥΤ και πήγε λεηλάτησε το εκκλησάκι του Αγιου Γεωργίου στη Μόρια.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι το εκκλησάκι είχε λεηλατηθεί ξανά πριν από λίγες μέρες.

«Δεν σέβονται τα κόκκαλα των προγόνων μας» αναφέρουν εξοργισμένοι οι κάτοικοι.

ΣΥΝΟΡΑ: «Είμαστε οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης»

Τη συμπαράσταση τους στις Δυνάμεις Ασφαλείας που βρίσκονται στο συνοριακό σταθμό Καστανιών εξέφρασαν με επίσκεψη τους στο φυλάκιο χθες το μεσημέρι, οι μητροπολίτες Διδυμότειχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης & Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμων.

Τους Μητροπολίτες της Θράκης υποδέχτηκε θερμά ο Διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος κ. Ιλαρίδης Άγγελος, ο οποίος και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους εκεί.

«Ήρθαμε σήμερα εδώ να δώσουμε τις ευχές μας αλλά και να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στο Στρατό μας, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τους δημάρχους εδώ της περιοχής και στον λαό για τον αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες και την προσπάθεια που κάνουν για να διαφυλάξουν τα σύνορα της πατρίδας μας. Είδαμε να έχουν ακμαίο το φρόνημα τους, να είναι ευδιάθετοι και τώρα υπάρχει μια ηρεμία και αυτό είναι ευχάριστο» δήλωσε μετά την επίσκεψη ο Μητροπολίτης Ξάνθης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων