14/07/2021 15/07/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr “Έχουμε εναρμονίσει την Βασική Συμφωνία με τον νόμο και το Σύνταγμα του Μαυροβουνίου και με αυτόν τον τρόπο στείλαμε ένα σαφές μήνυμα για την προστασία της Εκκλησίας και του κράτους”, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα της υπογραφής της πολυαναμενόμενης συμφωνίας για τις...
14 Ιουλίου, 2021 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2021 - 0:08

Κριβοκάπιτς: “Σαφές μήνυμα για την προστασία της Εκκλησίας”

Διαδώστε:
Κριβοκάπιτς: “Σαφές μήνυμα για την προστασία της Εκκλησίας”
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

“Έχουμε εναρμονίσει την Βασική Συμφωνία με τον νόμο και το Σύνταγμα του Μαυροβουνίου και με αυτόν τον τρόπο στείλαμε ένα σαφές μήνυμα για την προστασία της Εκκλησίας και του κράτους”, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα της υπογραφής της πολυαναμενόμενης συμφωνίας για τις θρησκευτικές ελευθερίες μεταξύ Κυβέρνησης και Πατριαρχείου Σερβίας, η οποία θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα της Εκκλησίας της Σερβίας στο Μαυροβούνιο.

Σε συνέντευξη του στην δημόσια τηλεόραση του Μαυροβουνίου την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, την πρώτη από την στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, ο Πρωθυπουργός Κριβοκάπιτς επισήμανε ότι ενημέρωσε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο σχετικά με το περιεχόμενο της πρότασης της Συμφωνίας και πρόσθεσε ότι περιμένει την απάντηση της Εκκλησίας.

“Δεν επιθυμούμε κανένα άρθρο της Συμφωνίας να είναι προβληματικό διότι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Στείλαμε την πρόταση μας για την Συμφωνία και περιμένουμε την απάντηση της άλλης πλευράς. Τα μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι γνωρίζουν τη στάση του Πατριάρχη. Εγώ δεν έχω λάβει ακόμη σχετική ενημέρωση”, ανέφερε.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων