03/04/2021 03/04/2021 Τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη υποδέχθηκε το Σάββατο, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’. Μπορεί στο επίκεντρο της συζήτησης να βρέθηκε ο τουρισμός μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, αλλά από τη συνάντηση, βγήκε και άλλη μια είδηση, όπως αναφέρει η Ελληνική Κοινότητα Καϊρου. Ο Πατριάρχης Θεόδωρος μιλώντας για την επίσκεψη που...
03 Απριλίου, 2021 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2021 - 22:57

Ξανανοίγουν οι Ορθόδοξες εκκλησίες στη Λιβύη

Διαδώστε:
Ξανανοίγουν οι Ορθόδοξες εκκλησίες στη Λιβύη

Τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη υποδέχθηκε το Σάββατο, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’.

Μπορεί στο επίκεντρο της συζήτησης να βρέθηκε ο τουρισμός μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, αλλά από τη συνάντηση, βγήκε και άλλη μια είδηση, όπως αναφέρει η Ελληνική Κοινότητα Καϊρου. Ο Πατριάρχης Θεόδωρος μιλώντας για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει σε λίγες ώρες στη Λιβύη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι ο Μητροπολίτης Τριπολεως κ. Θεοφύλακτος ετοιμάζεται να μεταβεί στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη, ξανανοίγοντας τις εκκλησίες που είχαν κλείσει λόγω της τεταμένης κατάστασης.

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα την επισκεφθεί την Λιβύη την Κυριακή για να δώσει το μήνυμα της ειρήνης και σε πολλούς αποδέκτες, ότι η Μεσόγειος είναι και παραμείνει ένας χώρος ειρήνης και ευημερίας. Ο Μητροπολίτης ο Τριπόλεως, ήδη ετοιμάζεται για να μεταβεί εκεί και στο εκκλησίασμα, στην Τρίπολη και στην Βεγγάζη μαζί με την Πρεσβεία μας και τα Προξενεία μας, να δώσουν μια δυναμική παρουσία σε αυτή τη χώρα που θα παίξει ένα μεγάλο ρόλο μελλοντικά για τη συμφιλίωση των λαών», ανέφερε ο Μακαριώτατος.

Στη Λιβύη την Τρίτη ο Πρωθυπουργός

Επίσκεψη στη Λιβύη θα πραγματοποιήσει την προσεχή Τρίτη, 6 Απριλίου ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική καθώς στόχος της Αθήνας είναι η αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών και η εξασφάλιση των ελληνικών γεωστρατηγικών συμφερόντων, μετά την ανάληψη της ηγεσίας της Λιβύης από την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Μεταβατικού Προεδρικού Συμβουλίου Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι και τον πρωθυπουργό Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα σηματοδοτήσει επίσης την άμεση λειτουργία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Τρίπολη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων