12/01/2024 12/01/2024 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, απένειμε, μετά θάνατον, το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Φοίνικος στα αδέλφια Άντζελα Μόιρα και Φίλιππ Αντώνη Μανδαλιό, εθελοντές διερμηνείς που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, στις 17 Σεπτεμβρίου 2023. Τα παράσημα επιδόθηκαν στον...
12 Ιανουαρίου, 2024 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2024 - 14:14

Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Φοίνικος στα αδέλφια-εθελοντές διερμηνείς που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη

Διαδώστε:
Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Φοίνικος στα αδέλφια-εθελοντές διερμηνείς που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, απένειμε, μετά θάνατον, το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Φοίνικος στα αδέλφια Άντζελα Μόιρα και Φίλιππ Αντώνη Μανδαλιό, εθελοντές διερμηνείς που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, στις 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Τα παράσημα επιδόθηκαν στον πατέρα τους Κανάκη Μανδαλιό και στην αδελφή τους Λίλιαν Μανδαλιού, παρουσία της μητέρας τους, συγγενών και φίλων. Στην τελετή παρέστη ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ακολουθεί η προσφώνηση της Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Με μεγάλη συγκίνηση απονέμω σήμερα τον Μεγαλόσταυρο του Φοίνικος, την υπέρτατη τιμή που μπορεί να απονείμει η πολιτεία στα δύο ηρωικά αδέλφια, την Άντζελα Μόιρα και τον Φίλιππ Αντώνη Μανδαλιό.

Η εθελοντική πρωτοβουλία τους να συμμετάσχουν ως διερμηνείς στην ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη μετά τις καταστροφές που προκάλεσε στην χώρα η κακοκαιρία Daniel, προσφέροντας αυθόρμητα τις υπηρεσίες τους στη δεύτερη πατρίδα τους, μαρτυρά στάση ζωής εμποτισμένη από ανθρωπιστικά ιδεώδη, ανιδιοτέλεια, ψυχική γενναιοδωρία. Δεν προσήλθαν στην αποστολή τους με άγνοια κινδύνου. Αν και γνώριζαν τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν τις απεδέχθησαν, “από το χρέος μη κινούντες”, δίνοντας έτσι ένα ανεκτίμητο ηθικό παράδειγμα σε όλους μας.

Ξέρω ότι ο πόνος των αγαπημένων τους προσώπων δεν απαλύνεται, όσες τιμές και αν τους αποδοθούν. Ας είναι, όμως τα παράσημα αυτά μια συμβολική χειρονομία συμπαράστασης και συμμετοχής της πολιτείας στη μακρά πορεία της καταπράυνσης της οδύνης και του μετασχηματισμού του πένθους σε μνήμη· μνήμη γεμάτη περηφάνια για τις αξίες που εκπροσωπούσαν η Άντζελα Μόιρα και ο Φίλιππ Αντώνης.

Τους τιμάμε με απέραντο σεβασμό».

Φωτογραφίες: www.presidency.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων