30/05/2020 30/05/2020 Μάταιες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, τραβώντας κι άλλο το σχοινί, καλώντας μας να  απαλλαγούμε – άκουσον άκουσον- από τα ιστορικά κόμπλεξ! Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας που καταδίκαζε τη φιέστα στην Αγία Σοφία. «H Ελλάδα, κάθε...
30 Μαΐου, 2020 - 13:06
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2020 - 13:08

Ξέφυγαν οι Τούρκοι – Μας κατηγορούν για ιστορικά κόμπλεξ!

Διαδώστε:
Ξέφυγαν οι Τούρκοι – Μας κατηγορούν για ιστορικά κόμπλεξ!

Μάταιες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, τραβώντας κι άλλο το σχοινί, καλώντας μας να  απαλλαγούμε – άκουσον άκουσον- από τα ιστορικά κόμπλεξ!

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας που καταδίκαζε τη φιέστα στην Αγία Σοφία.

«H Ελλάδα, κάθε φορά που γίνεται ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία, εξακολουθεί να κάνει δηλώσεις που είναι μάταιες και δεν έχουν αποτέλεσμα. Σε μια εποχή που στην Ευρώπη ακούγεται η προσευχή από τους μιναρέδες και γίνεται κατανοητή η σημασία του αμοιβαίου σεβασμού, η μόνη ευρωπαϊκή χώρα της Ευρώπης που δεν έχει τζαμί στην πρωτεύουσά της, ενοχλήθηκε στην ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Κι αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα όσον στην κατανόηση της ψυχολογίας αυτής της χώρας» ανέφερε ο Χαμί Ακσοϊ.

Η Τουρκία κατηγόρησε για ακόμα μια φορά την Ελλάδα για τη «δυτική» Θράκη, όρος με τον οποίο αναφέρονται στην ελληνική Θράκη, ισχυριζόμενη πως  «είναι φρέσκες οι μνήμες για τις προσπάθειες των κύκλων να σιωπήσουν το κάλεσμα της προσευχής στη Δυτική Θράκη που ακούγεται εδώ και αιώνες με την δικαιολογία του COVID-19». «Η Τουρκία, δεν ενήργησε ενάντια στην παγκόσμια μνημειακή ιδιότητα της, ούτε ενήργησε αντίθετη με τη Σύμβαση της UNESCO του 1972 σχετικά με την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς».

Ο Άκσοϊ στη δήλωσή του κατέληξε λέγοντας πως «η Αγία Σοφία, θα παραμείνει σημαντική αξία για την Τουρκία και την ανθρωπότητα και θα συνεχίσει να προστατεύεται. Καλούμε την Ελλάδα να γλιτώσει από τα ιστορικά της κόμπλεξ…».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων