29/04/2020 29/04/2020 Κάτι λιγότερο από 2,5 ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, κατά την οποία οριστικοποιήθηκαν οι αποφάσεις για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση της οικονομίας στην Κύπρο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα απευθυνθεί διάγγελμα στο λαό για τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων...
29 Απριλίου, 2020 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2020 - 17:33

ΚΥΠΡΟΣ: Στις 20:30 το κρίσιμο διάγγελμα Αναστασιάδη

Διαδώστε:
ΚΥΠΡΟΣ: Στις 20:30 το κρίσιμο διάγγελμα Αναστασιάδη

Κάτι λιγότερο από 2,5 ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, κατά την οποία οριστικοποιήθηκαν οι αποφάσεις για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση της οικονομίας στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα απευθυνθεί διάγγελμα στο λαό για τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις 20:30 το βράδυ.

Την ίδια ώρα στους 401 οι επαγγελματίες υγείας στην Κύπρο που ζητούν άνοιγμα των Ιερών Ναών τώρα, για σκοπούς προσέλευσης των πιστών στην Θεία Λειτουργία.

401 ιατροί, οδοντίατροι και άλλοι επαγγελματίες υγείας, ζητούν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση επαναλειτουργία των εκκλησιών για σκοπούς προσέλευσης των πιστών στην Θεία Λειτουργία.

Στόχος μας, πυξίδα και γνώμονας των ενεργειών μας είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον του ποιμνίου μας, ανέφερε, σε χθεσινές του δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος. Σημείωσε μάλιστα πως η Εκκλησία έχει την αρχή της που μιλά με τον ΠτΔ , με την Κυβέρνηση, τον Υπουργό κλπ , εκτιμώντας πως ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επηρεαστεί από διάφορες συναισθηματικές εξάρσεις μερικών ούτε θα ακολουθήσει λαϊκιστικές τακτικές.

Σε παρέμβαση για το άνοιγμα των Εκκλησιών προέβη το Δ.Σ. του Συνδέσμου Θεολόγων Κύπρου ΟΕΛΜΕΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Οι Θεολόγοι, μεταξύ άλλων, εισηγούνται την πρόταση «να επιτραπεί ο εκκλησιασμός των πιστών κατά τις Κυριακές και τις μεγάλες γιορτές».

Σημειώνουν επίσης ότι «πέρασαν οι μέρες της Μ. Εβδομάδας όπου είθισται να υπάρχει κοσμοσυρροή στους ναούς. Ο εκκλησιασμός βέβαια δεν θα είναι ανεξέλεγκτος αλλά θα υπόκειται αυστηρά σε όλα τα διατάγματα που αφορούν συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους, με την τήρηση των ανάλογων αποστάσεων και όλων των άλλων συναφών μέτρων».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων