18/01/2020 18/01/2020 Στον ναό Αγίου Αθανασίου στην Κυψέλη, μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τελέστηκε Θεία Λειτουργία μνήμη του Αγίου Αθανασίου. Προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κορωνείας Παντελεήμων και των Μητροπολίτων Γουινέας Γεωργίου, εκπρόσωπου του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου στην Αθήνα και Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ εορτάστηκε πανηγυρικά η μεγάλη γιορτή στην Κυψέλη. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κορωνείας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο,...
18 Ιανουαρίου, 2020 - 11:09
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2020 - 21:28

ΚΥΨΕΛΗ: Στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αθανασίου

Διαδώστε:
ΚΥΨΕΛΗ: Στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αθανασίου

Στον ναό Αγίου Αθανασίου στην Κυψέλη, μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τελέστηκε Θεία Λειτουργία μνήμη του Αγίου Αθανασίου.

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κορωνείας Παντελεήμων και των Μητροπολίτων Γουινέας Γεωργίου, εκπρόσωπου του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου στην Αθήνα και Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ εορτάστηκε πανηγυρικά η μεγάλη γιορτή στην Κυψέλη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κορωνείας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο, στην ζωή και στο έργο του Αγίου Αθανασίου ακόμα ανέλυσε με τον μοναδικό τρόπο του το σύμβολο της Πίστεως εξηγώντας στους πιστούς την σημασία του Συμβόλου της Πίστεως.

Μετά ακολούθησε ιερά λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της Κυψέλης με την συμμετοχή όλων των πιστών.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Αμέσως μετά την ακολουθία ο Μητροπολίτης Γουινέας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Κορωνείας ευχόμενος και μεταφέροντας τις ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου σε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχαριστώντας για την παρουσία τους.

Φωτορεπορτάζ:  Γιώργος Φερδής

Βίντεο: Νίκος Οικονόμου

 

 

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, τελέσθηκε κατά το απόγευμα της 17ης ιανουαρίου 2020 στον ναό Αγίου Αθανασίου στην Κυψέλη, ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός με αφορμή την εόρτιο μνήμη του Αγίου Αθανασίου. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Πηλουσιου κ. Νήφωνας και Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατρίαρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου στην Αθήνα, ακόμα παραβρέθηκε η αδερφή του πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου κ. Ρούλα Μαχλά, ο πρόεδρος των οφφικιάλων κ. Θεόδωρος Παναγόπουλος, η κ. Αικατερίνη Μπελεφάντη – Σωφιανού, μεγάλη ευεργέτιδα του Πατριαρχείου και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, κλήρος και λαός.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων