21/03/2023 21/03/2023 Στόχος έγινε ο Ιερό Ναός των Αγίων Αποστόλων στην Κυψέλη καθώς άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του ναού. Πρόκειται για το εκκλησάκι που έφτιαξε ο μπουρλοτιέρης του αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, Κωνσταντίνος Κανάρης. Αν και είμαστε λίγες ημέρες μόνο πριν τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 φαίνεται κάποιοι να μην συγκινούνται και...
21 Μαρτίου, 2023 - 12:34
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2023 - 12:35

Κυψέλη: Βεβήλωσαν το εκκλησάκι του Ήρωα Κανάρη γράφοντας συνθήματα στους τοίχους

Διαδώστε:
Κυψέλη: Βεβήλωσαν το εκκλησάκι του Ήρωα Κανάρη γράφοντας συνθήματα στους τοίχους

Στόχος έγινε ο Ιερό Ναός των Αγίων Αποστόλων στην Κυψέλη καθώς άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του ναού. Πρόκειται για το εκκλησάκι που έφτιαξε ο μπουρλοτιέρης του αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, Κωνσταντίνος Κανάρης.

Αν και είμαστε λίγες ημέρες μόνο πριν τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 φαίνεται κάποιοι να μην συγκινούνται και να προβαίνουν σε ενέργειες που φέρνουν τις θλιβερές εικόνες που αντίκρισαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Το εκκλησάκι είναι παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κυψέλης οι τοίχοι του οποίου γεμίζου πολλές φορές με παρόμοια συνθήματα όπως τα πιο πάνω.

Ο Πυρπολητής Κωνσταντίνος Κανάρης (1794 – 1877) είχε επιλέξει μεταπολεμικά (1853) να διαμένει σε ένα απλό και ταπεινό σπίτι στην Κυψέλη. Στο εσωτερικό του κτήματος υπήρχε ένα εκκλησάκι, που αποτέλεσε μετεπαναστατικό καρπό του βαθέος θρησκευτικού συναισθήματος του μπουρλοτιέρη… Αυτό το εκκλησάκι ονομάστηκε «Άγιοι Απόστολοι».

Δείτε ΕΔΩ  το αφιέρωμα της Pemptousia.TV για την ιστορία του ναού.

Διαβάστε επίσης: 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Το καμένο εκκλησάκι στην Κυψέλη που έχτισε ο Κανάρης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων