23/06/2022 23/06/2022 Σαφές μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ. “Θα έχουμε την ευκαιρία επίσης να συζητήσουμε μια σειρά από άλλα θέματα γεωπολιτικού ενδιαφέροντος, να ενημερώσω το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Αθήνα καλύπτεται απόλυτα από το...
23 Ιουνίου, 2022 - 21:18
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2022 - 21:07

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Αθήνα καλύπτεται από το προσχέδιο των συμπερασμάτων για την Τουρκία (βίντεο)

Διαδώστε:
Κυρ. Μητσοτάκης: Η Αθήνα καλύπτεται από το προσχέδιο των συμπερασμάτων για την Τουρκία (βίντεο)

Σαφές μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

“Θα έχουμε την ευκαιρία επίσης να συζητήσουμε μια σειρά από άλλα θέματα γεωπολιτικού ενδιαφέροντος, να ενημερώσω το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Αθήνα καλύπτεται απόλυτα από το προσχέδιο των συμπερασμάτων, το οποίο ζητά με απόλυτη σαφήνεια από την Τουρκία να σταματήσει να αμφισβητεί την κυριαρχία, αλλά και την εδαφική ακεραιότητα χωρών της ΕΕ και να επιστρέψει σε μια διαδικασία αποκλιμάκωσης με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

“Και ελπίζω πραγματικά η Τουρκία να εισακούσει αυτή τη φορά αυτές τις παραινέσεις διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να μειωθεί η ένταση η οποία έχει δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο τους τελευταίους δύο μήνες με αποκλειστική υπαίτιο τη γείτονα χώρα”, συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων