16/01/2024 16/01/2024 Την αντίθεσή της για την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταθέσει πρόταση για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας εξέφρασε η Κυβέρνηση δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.  Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος κατά την χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δεν είναι στα προς αναθεώρηση άρθρα υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη. Όπως ανακοίνωσε στην Κεντρική Επιτροπή ο Πρόεδρος του κόμματος,...
16 Ιανουαρίου, 2024 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2024 - 8:56

Κυβερνητικό “όχι” στη νομοθετική πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

Διαδώστε:
Κυβερνητικό “όχι” στη νομοθετική πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

Την αντίθεσή της για την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταθέσει πρόταση για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας εξέφρασε η Κυβέρνηση δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη. 

Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος κατά την χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δεν είναι στα προς αναθεώρηση άρθρα υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη.

Όπως ανακοίνωσε στην Κεντρική Επιτροπή ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση στη Βουλή η οποία θα αφορά το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, στηριζόμενο στη βάση του νομοσχεδίου που είχε επεξεργαστεί το 2018 ο τότε Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνεργασία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Αντίθετη η Βουλευτής Νίνα Κασιμάτη

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στον Τύπο, αντίδραση υπάρχει και στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η Βουλευτής Β’ Πειραιώς, Νίνα Κασιμάτη, φέρεται να απέστειλε επιστολή προς το Προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σήμερα το μεσημέρι, ξεκαθαρίζοντας, κατά πληροφορίες, ότι δεν επιτρέπει τη χρήση της υπογραφής της σε προτάσεις νόμων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αν δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση και έγγραφη συναίνεση των βουλευτών επί αυτών.

Η κ. Κασιμάτη φέρεται ακόμη να γνωστοποιεί στην επιστολή της αναφορικά με την εξουσιοδότηση του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη προς τον επικεφαλής της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο, που δόθηκε στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για την επανακατάθεση της συμφωνίας για το διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας του 2018 πως η ίδια διαφωνεί τόσο «με τον κοινοβουλευτικό τύπο», αλλά και με «τον χρονισμό» της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, δηλαδή σε σχέση με άλλες συρρέουσες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι θα επακολουθήσει και νέα επιστολή της, αφού επέλεξε στην παρούσα φάση να μην τοποθετηθεί επί της ουσίας του θέματος.

Διαβάστε επίσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει τον χρόνο πίσω για τη σχέση Κράτους και Εκκλησίας – Με πρόταση νόμου θα ζητήσει διαχωρισμό στη βάση του σχεδίου του 2018

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων