09/12/2021 09/12/2021 Το περιεχόμενο της ατζέντας των θεμάτων που θα συζητήσουν Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και Πρωθυπουργός τη Δευτέρα έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τονίζοντας ότι οι δύο πλευρές έχουν τακτική επικοινωνία όλο αυτό το διάστημα  Του Νικόλαου Ζαΐμη  Για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού την Δευτέρα στο Συνοδικό Μέγαρο όπου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας...
09 Δεκεμβρίου, 2021 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2021 - 13:30

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Τακτική η επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο – Πανδημία, σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας στην ατζέντα

Διαδώστε:
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Τακτική η επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο – Πανδημία, σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας στην ατζέντα

Το περιεχόμενο της ατζέντας των θεμάτων που θα συζητήσουν Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και Πρωθυπουργός τη Δευτέρα έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τονίζοντας ότι οι δύο πλευρές έχουν τακτική επικοινωνία όλο αυτό το διάστημα 

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού την Δευτέρα στο Συνοδικό Μέγαρο όπου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι στην ατζέντα των συζητήσεων δεν θα περιλαμβάνονται μόνο θέματα που αφορούν την πανδημία και τους ελέγχους στους ναούς κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αλλά και τις σχέσεις γενικότερα κράτους και εκκλησίας, επιβεβαιώνοντας όσα από χθες έγραψε το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr).

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο όλο αυτό το διάστημα ενώ έκανε λόγο για προγραμματισμένη συνάντηση.

“Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο. Είναι προγραμματισμένη αυτή η συνάντηση εδώ και πάρα πολύ καιρό και θα συζητηθούν θέματα που έχουν να κάνουν, προφανώς, με την διαχείριση της πανδημίας αλλά και ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις εκκλησίας και του κράτους”, δήλωσε.

Ιστορική η παρουσία Πρωθυπουργού σε συνεδρίαση της ΔΙΣ

Ως ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, καθώς σε αυτή, για πρώτη φορά, θα παραβρεθεί Πρωθυπουργός της χώρας.

Με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Καθημερινή αναφέρει ότι στην ατζέντα της συζήτησης θα βρεθούν ακόμη δύο θέματα. Αυτό της αύξησης των οργανικών θέσεων των κληρικών από 6.000 περίπου που είναι σήμερα σε 10.000 καθώς και το άνοιγμα των συζητήσεων για τη διαδικασία της αναθεώρησης του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τη σύμφωνη γνώμη του Οικουμενικού Πατριαρχείου σύμφωνα με την Καθημερινή.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, ότι ο Μακαριώτατος θα επιδώσει στον Πρωθυπουργό υπόμνημα, στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα εκκρεμή ζητήματα στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη τελευταία συνάντηση που είχαν Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις 30 Ιουνίου στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε η σύσταση ολιγομελούς μεικτής επιτροπής για την εξέταση όλων των ζητημάτων Πολιτείας και Εκκλησίας.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος είχε αναφερθεί και κατά τις εργασίες της Ιεραρχίας τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021. Ο Μακαριώτατος είχε μιλήσει τότε για την πανδημία αλλά και την ενότητα της Εκκλησίας στην προσφώνησή του, λέγοντας ότι θα πρέπει να απομονωθούν οι αλλότριες φωνές για το καλό της Εκκλησίας του Χριστού. Παράλληλα, είχε ευχαριστήσει τον Πρωθυπουργό για τον Νόμο περί Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον οποίο μετά από διακόσια χρόνια, την πλειοψηφία των μελών των συμβουλίων των Εκκλησιαστικών Σχολών θα έχει η Εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” ο Μακαριώτατος αναμένεται να εκφράσει και πάλι τις ευχαριστίες του στον κ. Μητσοτάκη για το ζήτημα της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων