29/11/2019 29/11/2019 Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου “Λαϊκή παράδοση του Πόντου. Από το παρελθόν στο παρόν” που διοργανώνει ο Φάρος Ποντίων σε συνεργασία με το τμήμα ιστορίας και εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου...
29 Νοεμβρίου, 2019 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2019 - 20:21

“Λαϊκή παράδοση του Πόντου. Από το παρελθόν στο παρόν”

Διαδώστε:
“Λαϊκή παράδοση του Πόντου. Από το παρελθόν στο παρόν”

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου “Λαϊκή παράδοση του Πόντου. Από το παρελθόν στο παρόν” που διοργανώνει ο Φάρος Ποντίων σε συνεργασία με το τμήμα ιστορίας και εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου Μητροπολίτης Συγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος, ο Καθηγητής Μανόλης Βαρβούνης, Προεδρος Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας ΔΠΘ, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ρέα Κακάμπουρα, Διευθύντρια Εργαστηρίου Κοινωνικών Επιστημών Π.Τ.Δ.Ε., ΕΚΠΑ-Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπης και η Μυροφόρα Ευσταθιάδου, Δρ. Λαογραφίας – Πρόεδρο του Φάρου Ποντίων.

Την εναρκτήρια κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Michel Bruneau ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Ο ρόλος της εικονογραφίας στη μετάδοση της ταυτότητας και της μνήμης των Ποντίων Ελλήνων στους κόλπους των προσφύγων της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης στην Ελλάδα και στη Διασπορά”.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα Ποντιακοί Αντίλαλοι: Ιστορικές και Λαογραφικές ραδιοφωνικές εκπομπές του συλλόγου Φάρος Ποντίων σε κείμενα Στάθη Ευσταθιάδη και με τη συμμετοχή των μουσικων Καλλιοτζιδη Μιχάλη, Κόλλια Λιτά και Μπαχ Δημήτρη.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Βασίλης Χάδος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων