10/09/2020 10/09/2020 Μήνυμα προς την Τουρκία να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της στέλνει  Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό  της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που είναι προγραμματισμένη για τις  5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) στην Κορσική. «Θέλουμε να αποφύγουμε κλιμάκωση των εντάσεων αλλά η Τουρκία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της...
10 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:05
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2020 - 14:16

“Ως Ευρωπαίοι πρέπει να είμαστε ισχυροί απέναντι στον Ερντογάν”

Διαδώστε:
“Ως Ευρωπαίοι πρέπει να είμαστε ισχυροί απέναντι στον Ερντογάν”

Μήνυμα προς την Τουρκία να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της στέλνει  Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό  της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, που είναι προγραμματισμένη για τις  5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) στην Κορσική.

«Θέλουμε να αποφύγουμε κλιμάκωση των εντάσεων αλλά η Τουρκία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σε κάποια πεδία. Ως Ευρωπαίοι θα πρέπει να είμαστε σταθεροί και ισχυροί απέναντι στον Ερντογάν» τόνισε ο κ.  Μακρόν, προσθέτοντας επίσης,  ότι η Γαλλία και η Γερμανία εργάζονται για την ανάληψη συντονισμένης δράσης προκειμένου να δείξουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα μετά την πυρκαγιά που κατέκαψε το ΚΥΤ στη Μόρια.

” Μια πρώτη συντονισμένη απάντηση” με τη Γερμανία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες ώρες σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, σχολίασε ο Μακρόν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από την Κορσική, όπου θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα η Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη (MED7).
Ο Γάλλος πρόεδρος επεσήμανε ότι ο ίδιος και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ “επιθυμούμε να υποβάλλουμε μια πρόταση (…) και να προσπαθήσουμε να πείσουμε όσο περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες γίνεται να δεχθούν πρόσφυγες, κυρίως ανήλικους, που βρίσκονται σε αυτούς τους καταυλισμούς”.

“Οι φρικτές εικόνες, η φρικτή πραγματικότητα” σημαίνει ότι “πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα και παράλληλα να σταθούμε στο ύψος των ευρωπαϊκών αξιών”, τόνισε ο Μακρόν.

Μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην Ολομέλεια της Μεσογειακής Διάσκεψης (MED7).

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στην παρέμβασή του εκεί ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να θέσει την Ευρώπη προ των ευθυνών της για το Μεταναστευτικό. Παράλληλα, θα θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας την ώρα που οι κυρώσεις κατά της ‘Αγκυρας είναι στο τραπέζι και ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη γειτονική χώρα μέχρι τη σύνοδο κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Στις 19:30 (τοπική ώρα) θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο.

Πριν από τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο, στις 15:00 (τοπική ώρα) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας Cargese της Κορσικής. Πρόκειται για ένα χωριό το οποίο ιδρύθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα από απογόνους ομάδας μεταναστών από την Μάνη οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στο νησί έναν αιώνα νωρίτερα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων