04/05/2024 04/05/2024 «Οι γεμάτες εκκλησίες της περιφέρειάς μας, τα χωριά μας που απόκτησαν έστω και για τις ημέρες του Πάσχα και πάλι ζωή, είναι μια αχτίδα ελπίδας», είπε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, την οποία παρακολούθησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου...
04 Μαΐου, 2024 - 14:14
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2024 - 13:27

Μάξιμος Χαρακόπουλος από την Ελασσόνα: “Αχτίδα ελπίδας οι γεμάτες με πιστούς εκκλησίες! Ξαναζωντάνεψαν τα χωριά μας” (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Μάξιμος Χαρακόπουλος από την Ελασσόνα: “Αχτίδα ελπίδας οι γεμάτες με πιστούς εκκλησίες! Ξαναζωντάνεψαν τα χωριά μας” (ΦΩΤΟ)

«Οι γεμάτες εκκλησίες της περιφέρειάς μας, τα χωριά μας που απόκτησαν έστω και για τις ημέρες του Πάσχα και πάλι ζωή, είναι μια αχτίδα ελπίδας», είπε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, την οποία παρακολούθησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνος.

«Την κορύφωση του Θείου Δράματος, που σε κλίμα κατάνυξης παρακολουθήσαμε απόψε στην Ελασσόνα, την ακολουθεί το μέγα θαύμα της Αναστάσεως. Το μήνυμα της νίκης της ζωής επί του θανάτου, του φωτός επί του σκότους θα ακουστεί και πάλι σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, μαζί με τους χαρμόσυνους ήχους της καμπάνας, γεμίζοντας με αισιοδοξία τις καρδιές όλων. Παράλληλα, οι γεμάτες εκκλησίες της περιφέρειάς μας, τα χωριά μας που απόκτησαν έστω και για τις ημέρες του Πάσχα και πάλι ζωή, είναι μια αχτίδα ελπίδας», υπογράμμισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας,

Ξαναζωντάνεψαν τα χωριά

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ ακολούθησε την περιφορά του επιταφίου του μητροπολιτικού ναού στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, όπου συναντήθηκαν οι επιτάφιοι όλων των ενοριών της πόλης, τους οποίους συνόδευαν χιλιάδες πιστοί. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αντάλλαξε ευχές με τους κατοίκους αλλά και πολλούς ετεροδημότες που βρέθηκαν στις πατρογονικές τους εστίες με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων