22/11/2019 22/11/2019 Την 15η και την 16η του τρέχοντος μηνός διεξήχθη Συνέδριο που οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) με θέμα: «Ορθόδοξη Θεολογία και Παιδεία: Η συμβολή του Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς και του π. Γεωργίου Φλωρόφσκυ». Το Συνέδριο έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο «Τιτάνια» στην Αθήνα και στο πλαίσιό του καταδείχθηκε μέγιστο το ενδιαφέρον των πολλών προσελθόντων που...
22 Νοεμβρίου, 2019 - 19:27
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2019 - 19:19

Με επιτυχία το Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο της ΠΕΘ

Διαδώστε:
Με επιτυχία το Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο της ΠΕΘ

Την 15η και την 16η του τρέχοντος μηνός διεξήχθη Συνέδριο που οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) με θέμα: «Ορθόδοξη Θεολογία και Παιδεία: Η συμβολή του Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς και του π. Γεωργίου Φλωρόφσκυ».

Το Συνέδριο έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο «Τιτάνια» στην Αθήνα και στο πλαίσιό του καταδείχθηκε μέγιστο το ενδιαφέρον των πολλών προσελθόντων που παρακολούθησαν τις εργασίες του.

Στο πλαίσιο των ειδικών εργασιών του Συνεδρίου αναπτύχθηκαν θέματα βιογραφίας του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς και της πνευματικής διάστασης της θεολογίας του. Αναλύθηκαν και θέματα παιδαγωγικής προοπτικής που συναντούνται στο έργο του. Επίσης, εξετέθη το θέμα της κατανόησης της οικουμενικότητας κατά τον Άγιο Ιουστίνο. Δεν έλλειψε η συγκριτική έκθεση των έργων του αγίου Ιουστίνου και του πατρός Γεωργίου Φλωρόφσκυ.

Επιπρόσθετα, ειδικές αναφορές έγιναν στο δογματικό περιεχόμενο της συγγραφής του πατρός Γεωργίου Φλωρόφσκυ, όπως και συγκριτικές εκθέσεις που αφορούν τη σχέση του με τους άλλους θεολόγους της εποχής του.

Αναλυτικότερες αναφορές έγιναν στη σχέση του πατρός Γεωργίου Φλωρόφσκυ με την Αγία Γραφή, τη χριστιανική παιδεία και την πατερική παράδοση.

Ακόμη, έγιναν ενδιαφέρουσες αναφορές στην κατανόηση του πατρός Γεωργίου Φλωρόφσκυ από τη σύγχρονη βιβλιογραφία. Αναδείχθηκαν, επίσης, στοιχεία από την αλληλογραφία του πατρός Γεωργίου Φλωρόφσκυ και εκτίμησή τους για τον σύγχρονο διάλογο περί θεολογίας και παιδείας.

Η παρακολούθηση του Συνεδρίου από πολλούς ενδιαφερομένους και οι συζητήσεις που προέκυψαν κατέδειξαν την επιτυχία ενός εγχειρήματος, που επιβεβαίωσε την ποιοτική προοπτική που έθεσαν ως στόχο διεξαγωγής οι οργανωτές του.

Η ΠΕΘ ευχαριστεί άπαντας τους συντελέσαντες σε αυτή την προσπάθεια και υπόσχεται, στο πλαίσιο αυτό εποικοδομητικής κίνησης, να διοργανώσει το επόμενο εξαγγελθέν Συνέδριό της προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων