31/12/2021 31/12/2021 Με κοινή προσδοκία το 2022 να τελειώσει ο εφιάλτης της πανδημίας, όλος ο πλανήτης αποχαιρετά την τελευταία μέρα του χρόνου και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη νέα χρονιά και φέτος σε ισχύ απαγορεύσεων και περιορισμών λόγω της δίδυμης απειλής από την μετάλλαξη Δέλτα και την παράλλαξη Όμικρον. Οι ειδικοί κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου, καθώς η...
31 Δεκεμβρίου, 2021 - 8:41

Με την επέλαση της Όμικρον η υποδοχή του νέου έτους

Διαδώστε:
Με την επέλαση της Όμικρον η υποδοχή του νέου έτους

Με κοινή προσδοκία το 2022 να τελειώσει ο εφιάλτης της πανδημίας, όλος ο πλανήτης αποχαιρετά την τελευταία μέρα του χρόνου και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη νέα χρονιά και φέτος σε ισχύ απαγορεύσεων και περιορισμών λόγω της δίδυμης απειλής από την μετάλλαξη Δέλτα και την παράλλαξη Όμικρον.

Οι ειδικοί κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου, καθώς η υπερ-μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο των νέων διαγνώσεων. Xθες Πέμπτη (30/12) σημειώθηκε νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα μας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 35.580 νέες μολύνσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνουν οι επιστήμονες στις ενδοοικογενειακές και κοινωνικές μας επαφές, για λόγους αποφυγής της περαιτέρω διασποράς του ιού. Προτείνουν οι συγκεντρώσεις να είναι μικρού μεγέθους, να αποφεύγουμε άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα πιθανής λοίμωξης, μην αψηφούμε τα συμπτώματα κοινού κρυολογήματος (καταρροή, πονοκέφαλο, κόπωση, φτέρνισμα, πονόλαιμο) και ανεξάρτητα από τον εμβολιασμό, διενέργεια αντιγονικού τεστ. Μάλιστα, τα νεαρά άτομα θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικά και να αποφεύγουν να συναναστρέφονται με ευάλωτους συγγενείς τους.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων, ο εμβολιασμός παραμένει το βασικό στοιχείο της πολυεπίπεδης προσέγγισης που απαιτείται για τη μείωση του αντίκτυπου ακόμη και της νέας παραλλαγής «Όμικρον», ενώ παράλληλα αντιμετωπίζεται η συνεχιζόμενη εξάπλωση της παραλλαγής «Δέλτα». Ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο των εορτών, απαιτείται ελαχιστοποίηση του εφησυχασμού και τήρηση των ενδεικνυόμενων μέτρων προστασίας.

Συνιστάται επισταμένη μέριμνα για την τήρηση και διασφάλιση των κάτωθι:

  • Φυσική απόσταση τουλάχιστον 1,5-2 μέτρων.
  • Χρήση υψηλής προστασίας μάσκας προσώπου.
  • Υγιεινή των χεριών.
  • Αναπνευστική υγιεινή (σε βήχα ή πτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντηλο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων