18/12/2022 18/12/2022 Με το που άνοιξαν οι κάλπες, έφτασε στην Εκκλησία Αγίου Νεκταρίου στη Λεμεσό, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του προκειμένου να ψηφίσει για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. “Ο εκάστοτε ο Αρχιεπίσκοπος είναι ο πνευματικός ηγέτης του τόπου, για τους Έλληνες Ορθόδοξους, συνεπώς ευελπιστώ να εκλεγεί ο καλύτερος”, δήλωσε ο Πρόεδρος...
18 Δεκεμβρίου, 2022 - 11:34
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2022 - 11:38

Με το άνοιγμα της κάλπης ψήφισε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης

Διαδώστε:
Με το άνοιγμα της κάλπης ψήφισε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης

Με το που άνοιξαν οι κάλπες, έφτασε στην Εκκλησία Αγίου Νεκταρίου στη Λεμεσό, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του προκειμένου να ψηφίσει για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

“Ο εκάστοτε ο Αρχιεπίσκοπος είναι ο πνευματικός ηγέτης του τόπου, για τους Έλληνες Ορθόδοξους, συνεπώς ευελπιστώ να εκλεγεί ο καλύτερος”, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι του πήρε 13 δευτερόλεπτα για να ψηφίσει, είπε: “Είχα αποκρυσταλλώσει άποψη, γνώμη μου, ζω σε αυτόν τον τόπο, βιώνω τους ιεράρχες και ελπίζω να εκλεγεί ο καλύτερος.”

Πρόσθεσε ότι θα έχει την ευκαιρία να βρίσκεται στην ενθρόνιση και τέλος επεσήμανε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να εμπλέκεται στην πολιτική. “Ο ρόλος της εκκλησίας είναι ιστορικός ρόλος, πνευματικός ρόλος, είναι κοινωνικός, περιλαμβάνει όλα όσα η αγάπη του Θεού διδάσκει. Δεν θεωρώ ότι στην σύγχρονη εποχή μπορεί η εκκλησία να εμπλέκεται στα πολιτικά, άποψη βεβαίως πάντοτε είχε και θα έχει στα εθνικά θέματα, στα πολιτικά θέματα είναι πλέον θέμα των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού, των θεσμών, όπως καθορίζονται σε κάθε πολιτεία και συνεπώς δεν βλέπω τον πολιτικό ρόλο της εκκλησίας όσον αφορά τα δρώμενα στην Πολιτεία.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων