31/12/2019 31/12/2019 Με τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα έχει συνάντηση σήμερα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε μια δύσκολη περίοδο στο Πατριαρχείο, μετά και τα όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στο Μαυροβούνιο.  Την ίδια ώρα, έκρυθμη δείχνει να παραμένει η κατάσταση στο Μαυροβούνιο μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να...
31 Δεκεμβρίου, 2019 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2019 - 8:12

Με τον Πρόεδρο της Σερβίας συναντάται ο Πατρ. Ειρηναίος

Διαδώστε:
Με τον Πρόεδρο της Σερβίας συναντάται ο Πατρ. Ειρηναίος

Με τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα έχει συνάντηση σήμερα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε μια δύσκολη περίοδο στο Πατριαρχείο, μετά και τα όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στο Μαυροβούνιο. 

Την ίδια ώρα, έκρυθμη δείχνει να παραμένει η κατάσταση στο Μαυροβούνιο μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να περάσει τον νόμο περί θρησκευτικών κοινοτήτων, διατάξεις του οποίου περιλαμβάνουν και τη δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας που ανήκει στο Πατριαρχείο της Σερβίας.

«H θέσπιση ενός τέτοιου νόμου, με πολλές παραβιάσεις της διαδικασίας και ασυμφωνίας με τα διεθνή πρότυπα και χωρίς κατάλληλο διάλογο, στρέφεται αναμφισβήτητα κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας και συγκεκριμένα του Πατριαρχείου Σερβίας» τόνισαν σε κοινή ανακοίνωση τους τα μέλη του Επισκοπικού Συμβουλίου του Πατριαρχείου της Σερβίας στο Μαυροβούνιο.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε σερβικό μέσο ενημέρωσης, θεωρεί άδικο αυτό που συμβαίνει στο Μαυροβούνιο. Παράλληλα, διεμήνυσε πως “η λεγόμενη «Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου» δεν θα λάβει ποτέ αυτοκεφαλία”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων