13/01/2023 13/01/2023 Eπίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα (16/1) συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’. Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο....
13 Ιανουαρίου, 2023 - 11:39
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2023 - 11:40

Με τον Βασιλιά Κάρολο θα έχει συνάντηση ο Νίκος Αναστασιάδης

Διαδώστε:
Με τον Βασιλιά Κάρολο θα έχει συνάντηση ο Νίκος Αναστασιάδης

Eπίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα (16/1) συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρίσκονται και οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διευθυντή του γραφείου του ΠτΔ, Α. Ιωσήφ, αναμένεται επίσης να συζητηθούν η κλιματική αλλαγή, καθώς επίσης και οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η συνάντηση θα γίνει στο κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία, στις 10:30 το πρωί, ώρα Μεγάλης Βρετανίας. Είναι η 1η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με το βασιλιά Κάρολο Γ’, μετά την ανακήρυξη του σε Βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, ύστερα από τον θάνατο της μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Πριγκίπισσα Άννα η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο, με σκοπό να επιθεωρήσει το απόσπασμα της Βρετανίας στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Αύριο το βράδυ (Σάββατο 14/1) ο κος Αναστασιάδης θα παραστεί σε Gala Dinner με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 60 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του οποίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τιμηθεί από την Ομοσπονδία Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου και τη Διακομματική Ομάδα για την Κύπρο στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

Η εκδήλωση προγραμματίστηκε δυο φορές στο παρελθόν ωστόσο αναβλήθηκε λόγω της Πανδημίας, αλλά και του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωπος της Βρετανικής Κυβέρνησης και μέλη του βρετανικού Κοινοβουλίου. Αναμένεται να τονιστεί η σημαντική συνεισφορά των Κυπρίων ομογενών στην ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και στην προώθηση του εθνικού θέματος.

Πηγή: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων