11/02/2020 11/02/2020 Δήμαρχοι της Ροδόπης που είναι και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, βρέθηκαν στην πόλη Προύσα της Τουρκίας, προσκεκλημένοι σε γενική συνέλευση του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD), εγείροντας εύλογα όσο και σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο και τις προθέσεις τους. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για της σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, με φόντο...
11 Φεβρουαρίου, 2020 - 18:50
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2020 - 19:01

Ερωτηματικά για την επίσκεψη των Μειονοτικών Δημάρχων

Διαδώστε:
Ερωτηματικά για την επίσκεψη των Μειονοτικών Δημάρχων
Δήμαρχοι της Ροδόπης που είναι και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, βρέθηκαν στην πόλη Προύσα της Τουρκίας, προσκεκλημένοι σε γενική συνέλευση του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD), εγείροντας εύλογα όσο και σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο και τις προθέσεις τους.
Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για της σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, με φόντο την απειλητική συμπεριφορά του σουλτάνου και της τουρκικής ηγεσίας σε θέματα που αφορούν την ΑΟΖ, τις βραχονησίδες μας, αλλά και τα νησιά μας.
Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι πρόσφατα η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είχε απευθυνθεί στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβύργο, ζητώντας να τους δοθεί το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριστούν ως τουρκική μειονότητα και όχι ως μουσουλμανική.
Κάτι το οποίο πέτυχαν.
Σημειώνουμε ότι η κατάσταση στην Θράκη φαίνεται να βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί και οι Αρχές καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να κρατηθεί η ισορροπία για την συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων.
Πάντως, οι δήμαρχοι που παραβρέθηκαν στην συνέλευση είναι οι Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ και Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων