17/06/2020 17/06/2020 Τραγικές συνθήκες βιώνουν οι Χριστιανοί στην Υεμένη, μια χώρα η οποία εκτός από τη φτώχεια και το αυστηρό μουσουλμανικό καθεστώς βρίσκεται στο έλεος της πανδημίας. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη για τους Χριστιανούς, οι οποίοι διώκονται συστηματικά με κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία και απελπισία γύρω μου», δηλώνει στην...
17 Ιουνίου, 2020 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2020 - 8:48

“Μετατρέπουμε τον φόβο σε προσευχή”

Διαδώστε:
“Μετατρέπουμε τον φόβο σε προσευχή”

Τραγικές συνθήκες βιώνουν οι Χριστιανοί στην Υεμένη, μια χώρα η οποία εκτός από τη φτώχεια και το αυστηρό μουσουλμανικό καθεστώς βρίσκεται στο έλεος της πανδημίας. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη για τους Χριστιανούς, οι οποίοι διώκονται συστηματικά με κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία και απελπισία γύρω μου», δηλώνει στην οργάνωση opendoorsusa ο Shoki, ένας Κρυπτοχριστιανός ο οποίος εγκατάλειψε το Ισλάμ για να ακολουθήσει την πίστη του Ιησού.
«Πολλοί από τους γύρω μου φοβούνται για τον τραγικό τρόπο με τον οποίο μπορεί να πεθάνει ένα άτομο από αυτόν τον ιό» υπογραμμίζει και προσθέτει ότι οι λιγοστοί Χριστιανοί που αντιστέκονται στην χώρα αυτή μετατρέπουν τον φόβο αυτό σε προσευχή προς τον Θεό.
Την περασμένη εβδομάδα, τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι στην Υεμένη, το σύστημα υγείας έχει «καταρρεύσει», προειδοποιώντας ότι η εξάπλωση του ιού θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις για την χώρα.

Ένα πρόσφατο άρθρο του Associated Press παρουσιάζει μια μελανή εικόνα με τους διεθνείς οργανισμούς να προβλέπουν την μόλυνση του μισού και πλέον πληθυσμού της χώρας με τους θανάτους να ξεπερνούν τις 40.000.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων