12/03/2021 12/03/2021 Με ανάρτησή του ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλειος Γκίζας αναφέρει ότι η εταιρεία που ήθελε να δραστηριοποιηθεί στο όρος Βαράσοβα με εγκατάσταση αιολικού πάρκου ζήτησε την ανάκληση της άδειάς της. Ο δήμαρχος σε μια ανάρτησή του με τίτλο “Όταν είμαστε όλοι μαζί είμαστε πανίσχυροι” ευχαριστεί ιδιαίτερα τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες που στάθηκαν στο πλευρό της ομόφωνης...
12 Μαρτίου, 2021 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2021 - 9:33

Μια μεγάλη νίκη για το “Άγιον Όρος” της Αιτωλίας

Διαδώστε:
Μια μεγάλη νίκη για το “Άγιον Όρος” της Αιτωλίας

Με ανάρτησή του ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλειος Γκίζας αναφέρει ότι η εταιρεία που ήθελε να δραστηριοποιηθεί στο όρος Βαράσοβα με εγκατάσταση αιολικού πάρκου ζήτησε την ανάκληση της άδειάς της.

Ο δήμαρχος σε μια ανάρτησή του με τίτλο “Όταν είμαστε όλοι μαζί είμαστε πανίσχυροι” ευχαριστεί ιδιαίτερα τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες που στάθηκαν στο πλευρό της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας κ. Κοσμά.

Οι Μητροπολίτες μετά την ενημέρωσή τους από τον δήμαρχο για τις προθέσεις της εταιρείας, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση του αιολικού πάρκου καθώς, το όρος Βαράσοβα έχει ιδιαίτερη ιστορική, θρησκευτική αλλά και περιβαλλοντική αξία.

Μάλιστα, το σπήλαιο του Αγίου Νικολάου αποτελεί ύψιστης θρησκευτικής σημασίας προσκύνημα τόσο για την Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου όσο και για την Ορθόδοξη Εκκλησίας γενικότερα.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Αιτωλίας: 

Αντιδράσεις για το Αιολικό πάρκο στο «Άγιο Όρος» της Αιτωλίας

Διαβάστε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Ναυπάκτου:

«Το όρος Βαράσοβα να παραμείνει ελεύθερο και προσβάσιμο»

Δείτε την ανάρτηση του Δημάρχου κ. Βασίλειου Γκίζα: 

Μια μεγάλη νίκη για τη Ναυπακτία και τη Βαράσοβα “Όταν είμαστε όλοι μαζί, είμαστε πανίσχυροι!»

Η Ναυπακτία κέρδισε μία μεγάλη «μάχη»! Η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να ταχθεί ενάντια σε κάθε σχέδιο εγκατάστασης αιολικού πάρκου στο όρος της Βαράσοβας, καθώς και το ευρύ μέτωπο στήριξης που άμεσα σχηματίστηκε και έγινε πανελλαδικά γνωστό, οδήγησε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία «WIND ENERGY ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (WIND ENERGY), που είχε λάβει την 1η Μαρτίου του 2021 βεβαίωση παραγωγού από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με ενημέρωσε ότι, με αίτημά της στην ίδια Αρχή ζήτησε την ανάκλησή της.

Σημειώνεται πως, σε χθεσινή επικοινωνία μου με στελέχη της εταιρείας μετέφερα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το πλαίσιο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο και έγινε αποδεκτό αναγνωρίζοντας την πολιτισμική, περιβαλλοντική και ιστορική αξία που έχει το όρος της Βαράσοβας.

Είναι μία μεγάλη νίκη για τη Ναυπακτία, για την τοπική κοινωνία και όλους εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό μας για να την κατακτήσουμε.

Ευχαριστώ τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Τάκη Λουκόπουλο, Γιάννη Μπουλέ, Ντίνο Τσουκαλά, Ανδρέα Κοτσανά, Γιώργο Γούλα και Γιάννη Νταουσάνη, τον Αντιδήμαρχο κ.Σπύρο Τραχύλη, καθώς και το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων, για την ομόθυμη στάση τους κατά την πρόσφατη συνεδρίαση, όταν και αποφασίστηκαν οι ενέργειές μας.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ.Νεκτάριο Φαρμάκη, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα που ξεκίνησε ο Δήμος, τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ.Κωνσταντίνο Λύρο και τους Μητροπολίτες, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιερόθεο και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμά για τη δημόσια παρέμβασή τους υπέρ του αιτήματός μας.

Επίσης, ευχαριστώ τους Προέδρους των Κοινοτήτων Περιθωρίου κ.Γεώργιο Δαδάνη, Κ.Βασιλικής κ.Χρήστο Βαλμά, Γαλατά κ.Ελευθέριο Μπαλωμένο, Καλαβρούζας κ.Νίκο Καλαβρουζιώτη και Α.Βασιλικής κ.Γεώργιο Γεωργούλα, τους φορείς, τις συλλογικότητες και τους πολίτες, οι οποίοι έσπευσαν να στοιχηθούν στο πλευρό μας, δημιουργώντας από την πρώτη στιγμή ένα ευρύ μέτωπο, αποτέλεσμα του οποίου ήταν η θετική σημερινή εξέλιξη.

Θα ήθελα τέλος, να αναφερθώ και στα στελέχη της εταιρείας, τα οποία έλαβαν υπ’ όψιν τους τα δεδομένα και ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Δήμου και της ευρύτερης κοινωνίας, σεβόμενοι τη μοναδικότητα και την ιστορικότητα του συγκεκριμένου χώρου.

Η υπόθεση αποτελεί οδηγό για πολλά, κυρίως όμως είναι και ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Όταν είμαστε όλοι μαζί είμαστε πανίσχυροι!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων