31/07/2022 31/07/2022 «Η πατρίδα στα τρία τελευταία χρόνια δεν εφείσθη δαπανών για την άμυνα της χώρας. Δυστυχώς, έχουμε εξ ανατολών έναν δύστροπο γείτονα που βλέπει νεοοθωμανικα οράματα. Γι’ αυτό είμαστε αναγκασμένοι να επενδύουμε σε εξοπλιστικά προγράμματα που διασφαλίζουν την υπέροχη της Ελλάδας και μαζί με το υψηλό και ακμαίο φρόνιμα των Ενόπλων Δυνάμεων συνιστούν την καλύτερη ασπίδα...
31 Ιουλίου, 2022 - 18:55
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2022 - 18:46

Μήνυμα Χαρακόπουλου προς Τουρκία στο περιθώριο της παρουσίασης του Τόμου «Αγία Σοφία»

Διαδώστε:
Μήνυμα Χαρακόπουλου προς Τουρκία στο περιθώριο της παρουσίασης του Τόμου «Αγία Σοφία»

«Η πατρίδα στα τρία τελευταία χρόνια δεν εφείσθη δαπανών για την άμυνα της χώρας. Δυστυχώς, έχουμε εξ ανατολών έναν δύστροπο γείτονα που βλέπει νεοοθωμανικα οράματα. Γι’ αυτό είμαστε αναγκασμένοι να επενδύουμε σε εξοπλιστικά προγράμματα που διασφαλίζουν την υπέροχη της Ελλάδας και μαζί με το υψηλό και ακμαίο φρόνιμα των Ενόπλων Δυνάμεων συνιστούν την καλύτερη ασπίδα σε κάθε επιβουλή της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, αντιφωνώντας τον Στρατηγό Διοικητή της XVI Μεραρχίας Θεόδωρο Χατζηγεωργίου, στο δείπνο που παρατέθηκε, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Διδυμοτείχου, στις αρχές του Έβρου που συμμετείχαν στην παρουσίαση του Τόμου της ΔΣΟ «Αγία Σοφία – Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο».

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι το σύνορο της Ευρώπης με την Ανατολή και εσείς, εδώ στη Θράκη και στο Διδυμότειχο είστε κυριολεκτικά το σύνορο της Ελλάδας και της Ευρώπης. Επιδιώκουμε την ειρήνη, αλλά γνωρίζουμε ότι χωρίς ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα δεν μπορείς να την διασφαλίσεις με γείτονες όπως η Τουρκία. Γι’ αυτό και η χώρα, μαζί με τις ισχυρές συμμαχίες, τις οποίες έχει οικοδομήσει με παραδοσιακούς και νέους εταίρους, επενδύει στην αναβάθμιση της εθνικής μας άμυνας, υπογράφοντας συμφωνίες αμυντικής συνδρομής. Πρωτίστως, όμως, είμαστε ευγνώμονες στο έμψυχο δυναμικό στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες που υπηρετούν την άμυνα της πατρίδας».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπενθύμισε στους συνδαιτυμόνες ότι στην αγόρευσή του επί του πρώτου προϋπολογισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη εστίασε σε δυο μόνο θέματα: την ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών και τη λήψη μέτρων για το δημογραφικό.

Στο δείπνο παρακάθισαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο βουλευτής Έβρου και ταμίας της ΔΣΟ κ. Σταύρος Κελέτσης, ο βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, η βουλευτής της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης κ. Μαριέττα Καραμανλή,  ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Δελησταμάτης, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο αντιπρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής κ. Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος και ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) καθηγητής κ. Γεώργιος Τσιγάρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων