09/05/2019 09/05/2019 Χρειάζεται χρόνος για να μελετηθεί το θέμα της αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, για αυτό και οι Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν την έχουν ακόμα αναγνωρίσει, αναφέρει ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας Μητροπολίτης Επιφάνιος. Σε συνέντευξη του στο Channel 5, ο Μητρ. Επιφάνιος εκφράζει την ελπίδα ότι εντός του 2019 θα ανακοινωθούν οι πρώτες αναγνωρίσεις...
09 Μαΐου, 2019 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2019 - 9:07

Μητρ. Επιφάνιος: Απαιτείται χρόνος για αναγνώριση της αυτοκεφαλίας

Διαδώστε:
Μητρ. Επιφάνιος: Απαιτείται χρόνος για αναγνώριση της αυτοκεφαλίας

Χρειάζεται χρόνος για να μελετηθεί το θέμα της αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, για αυτό και οι Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν την έχουν ακόμα αναγνωρίσει, αναφέρει ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Σε συνέντευξη του στο Channel 5, ο Μητρ. Επιφάνιος εκφράζει την ελπίδα ότι εντός του 2019 θα ανακοινωθούν οι πρώτες αναγνωρίσεις της αυτοκέφαλης ουκρανικής εκκλησίας μετά την χορήγηση του Τόμου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Και πρόσθεσε: “Πραγματοποιούμε διαπραγματεύσεις με αρκετές Ορθόδοξες Εκκλησίες, αλλά όχι επίσημα, για να μην παρεμβαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία αναγνώρισης. Και σταδιακά, νομίζω, κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, αρκετές Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες θα πρέπει να αναγνωρίσουν την αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας”.

Κατά την άποψή του, κάθε τοπική εκκλησία θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα και να το μελετήσει λεπτομερώς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων