06/10/2020 06/10/2020 Δριμύς ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας μετά την δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ότι το λιμάνι του Δυρραχίου θα γίνει de facto λιμάνι του Κοσσυφοπεδίου. Σε σημερινό δελτίο Τύπου (Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 6ῃ Ὀκτωβρίου 2020) που εξέδωσε, ο Σεβασμιώτατος κάνει λόγο για τα επακόλουθα αυτής της ενέργειας, συνδέοντας τις πράξεις του Ράμα...
06 Οκτωβρίου, 2020 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2020 - 21:18

Δριμύς ο Μητροπολίτης Κονίτσης για τη δήλωση του Έντι Ράμα

Διαδώστε:
Δριμύς ο Μητροπολίτης Κονίτσης για τη δήλωση του Έντι Ράμα

Δριμύς ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας μετά την δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ότι το λιμάνι του Δυρραχίου θα γίνει de facto λιμάνι του Κοσσυφοπεδίου.

Σε σημερινό δελτίο Τύπου (Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 6ῃ Ὀκτωβρίου 2020) που εξέδωσε, ο Σεβασμιώτατος κάνει λόγο για τα επακόλουθα αυτής της ενέργειας, συνδέοντας τις πράξεις του Ράμα με τις απαράδεκτες ενέργειες του Τούρκου προέδρου Ερντογάν:

«Σύμφωνα με δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, η Αλβανία αποφάσισε να μεταβάλη τα σύνορά της με το Κόσσοβο. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι το λιμάνι του Δυρραχίου στην Αδριατική Θάλασσα, θα γίνει de facto λιμάνι του Κοσσυφοπεδίου, προανήγγειλε μάλιστα και σχετική συμφωνία.

Η απόφαση αυτή του χασισέμπορου Αλβανού πρωθυπουργού έμεινε απαρατήρητη από τα Ελληνικά Μ.Μ.Ε., ούτε και κανείς της έδωσε σημασία… Κι όμως, έχει μεγάλη σπουδαιότητα η απόφαση Ράμα. Γιατί, σύμφωνα μ’ αυτή, η Αλβανία προχωρεί στην προσάρτηση του Κοσσυφοπεδίου, όπου ζουν Αλβανοί σε ποσοστό 90%. Κι’ αυτό δεν είναι κάποια καινούργια επιδίωξη της γείτονος. Ήδη, από το 2008, που οι Κοσσοβάροι ανεξαρτητοποιήθηκαν από την Σερβία, η Αλβανία είχε σαν στόχο της την προσάρτηση του Κοσσυφοπεδίου, αφού το όνειρο της «Μεγάλης Αλβανίας» παραμένει άσβεστο…

Είναι, όμως, χαρακτηριστικό, ότι η απόφαση αυτή της Αλβανίας ελήφθη σε μία στιγμή που η Ελληνοτουρκική κρίση βρίσκεται σε έξαρση και που ο νεοσουλτάνος Ερντογάν επιτίθεται σε πολλά μέτωπα, για να παρουσιασθεί ως μέγας «παράγων» στην Ανατολική Μεσόγειο και, γενικώτερα, στην «καθ’ ημάς Ανατολή». Η τουρκική παρουσία στην γείτονα είναι ιδιαίτερα έντονη στα δημόσια έργα, στον στρατιωτικό τομέα, ακόμη και στο θρησκευτικό πεδίο με ίδρυση ενός δικτύου τζαμιών. Ακόμη, ο Ερντογάν παρακολουθεί και τις εκλογικές εξελίξεις στην Αλβανία, γεγονός που φαίνεται να τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα, ενώ η ανήμπορη Σερβία αδυνατεί να μπλοκάρει τις παραπάνω εξελίξεις.

Εν τω μεταξύ, η Ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται να επιθυμεί την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η δε Αντιπολίτευση κανένα ενδιαφέρον δεν δείχνει. Έτσι, ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, όπως δείχνουν τα πράγματα, μένει, για άλλη μια φορά, μόνος και αβοήθητος, μπροστά στην μεγαλομανία του Έντι Ράμα, που μαζί με την μεγαλομανία του Ερντογάν, σχηματίζει ισχυρό κλοιό, όχι μόνον έναντι των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών, αλλά και της Ελληνικής μας Πατρίδος.

Βέβαια, δεν παραβλέπουμε ούτε την πανδημία του κορωνοϊού, ούτε την κρισιμότητα της Οικονομίας και της Παιδείας, ούτε και τις κυβερνητικές προσπάθειες να ξεπεραστούν αυτές οι κρίσεις. Όμως, παράλληλα, είναι ανάγκη να κοιτάξει η Πολιτεία και κατά την Βόρειο Ήπειρο, ώστε να μην έχουμε τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις. Και πάντως, αν δεν εξασφαλισθούν πλήρως τα δίκαια και τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών, δεν πρέπει ούτε σκέψις να υπάρξει για τυχόν ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φύλακες Γρηγορείτε».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων