01/11/2020 01/11/2020 Με το πέρας δύο χρόνων από την δολοφονία του βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα και ερχόμενος εις γνώσιν του νέου στοιχείου της κακοποίησης του από την αλβανική αστυνομία προ του θανάτου του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Δυο χρόνια μετά την στυγερή δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μας ήλθε μια...
01 Νοεμβρίου, 2020 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2020 - 21:34

Μητροπολίτης Κονίτσης: «Ας μην αφήνουμε τα εθνικά ζητήματα στην τύχη τους»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κονίτσης: «Ας μην αφήνουμε τα εθνικά ζητήματα στην τύχη τους»

Με το πέρας δύο χρόνων από την δολοφονία του βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα και ερχόμενος εις γνώσιν του νέου στοιχείου της κακοποίησης του από την αλβανική αστυνομία προ του θανάτου του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Δυο χρόνια μετά την στυγερή δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μας ήλθε μια συγκλονιστική αποκάλυψη από τον γαμβρό του: Ο εθνομάρτυρας Βορειοηπειρώτης κακοποιήθηκε επί πέντε (5) ώρες από τους Αλβανούς, μια μέρα πριν τον εκτελέσουν. Η κακοποίησή του έγινε κατ’ εντολή της κυβερνήσεως Ράμα.

Έτσι, λοιπόν, είναι πια ολοφάνερο, ότι η δολοφονία του παλληκαριού ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2018 ήταν προμελετημένη, επειδή, μάλιστα, τόλμησε να υψώση την γαλανόλευκη Ελληνική Σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων, που έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι κατά το Έπος του 1940. Γι’ αυτό, και το φετινό μνημόσυνό του, μετά την προκλητική αυταρχικότητα των αλβανικών Αρχών, ωρίστηκε να γίνη στις 24 Οκτωβρίου και όχι στις 28 Οκτωβρίου. Κι’ αυτό, γιατί η αλβανική Κυβέρνηση έτρεμε την οργή των Βορειοηπειρωτών, που μπορούσε να οδηγήση σε επεισόδια μια τέτοια ημέρα, κατά την οποία η αγάπη για την Πατρίδα βρίσκεται στα ύψη.

Πέρα, όμως, από αυτό, οι χαροκαμμένοι γονείς του ΚΑΤΣΙΦΑ, εκτός από τον πόνο που ταλανίζει την ψυχή τους, έχουν το καθημερινό μαρτύριο να βλέπουν τις αλβανικές Αρχές να παρακολουθούν κάθε τους κίνηση στο χωριό τους, τους Βουλιαράτες, ενώ και το πόρισμα για τις συνθήκες του θανάτου του παλληκαριού δεν έχει ακόμη εκδοθή, αν και έχουν περάσει δυό ολόκληρα χρόνια από την στυγερή δολοφονία του νεαρού Βορειοηπειρώτη.

Εξ άλλου, είναι θλιβερό το γεγονός, ότι Ελλαδίτης κληρικός, που υπηρετούσε, τότε, στην Μητρόπολη Αργυροκάστρου, εδήλωσε θρασύτατα, ότι «ο ΚΑΤΣΙΦΑΣ προκάλεσε τα γεγονότα και οι λάθος αντιλήψεις του», παρουσιάζοντάς τον, μάλιστα, ως … ταραχοποιό!

Ανεξαρτήτως, όμως, απ’ όλα αυτά, γεγονός μένει ότι ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ μια μέρα πριν από τη δολοφονία του κακοποιήθηκε από τους Αλβανούς επί 5 ώρες και ότι, συνεπώς, η δολοφονία ήταν προμελετημένη. Έτσι, νομίζουμε υπερβολικούς τους πανηγυρισμούς για την συμφωνία του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον Ράμα για την παραπομπή της όποιας διαφοράς μας για ΑΟΖ – υφαλοκρηπίδα. Για μας, το πιο σπουδαίο είναι το τι γίνεται με τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Τι γίνεται με την υπόθεση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ. Με τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών, ιδίως στην περιοχή της Χειμάρρας, και, γενικώτερα, με τα δίκαια και τα δικαιώματά τους.

Ας μην επικεντρώνουμε την προσοχή μας μόνο στον κορωνοϊό. Ασφαλώς, η κατάσταση απαιτεί επαγρύπνηση. Αλλά ας μην αφήνουμε και τα εθνικά μας θέματα στην τύχη τους. Όπως φροντίζουμε να αντιμετωπίζουμε επιτυχώς τον εξ Ανατολών κακό γείτονά μας, έτσι να αντιμετωπίζουμε και τον από Βορρά πονηρό γείτονα. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Οι ημέρες λίαν πονηρές. Ας μένουμε άγρυπνοι στις επάλξεις του χρέους που έχουμε στους πονεμένους και αδικημένους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων