16/05/2020 18/05/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος μίλησε στο πρακτορείο Ορθοδοξία για την κατάσταση που επικρατεί στο Κογκό κατά τη διάρκεια των μέτρων του κράτους της Αφρικής για την πανδημία του κορωνοϊού, εξηγώντας πως ο ίδιος και η Μητρόπολή του υπάκουσαν στους κανόνες της πολιτείας και εφάρμοσαν τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του ιού. Την...
16 Μαΐου, 2020 - 17:09
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2020 - 8:46

Μητρ. Κινσάσας: “Σύγχρονος διωγμός εναντίον της Πίστεώς μας”

Διαδώστε:
Μητρ. Κινσάσας: “Σύγχρονος διωγμός εναντίον της Πίστεώς μας”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος μίλησε στο πρακτορείο Ορθοδοξία για την κατάσταση που επικρατεί στο Κογκό κατά τη διάρκεια των μέτρων του κράτους της Αφρικής για την πανδημία του κορωνοϊού, εξηγώντας πως ο ίδιος και η Μητρόπολή του υπάκουσαν στους κανόνες της πολιτείας και εφάρμοσαν τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Την ίδια ώρα όμως σχολιάζοντας το γεγονός ότι αρκετοί στην Ελλάδα κάνουν συζήτηση για τη Θεία Κοινωνία υπονοώντας ότι μεταδίδει νοσήματα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρει ότι είναι ανεπίτρεπτο αυτό που γίνεται εναντίον της Θείας Κοινωνίας λέγοντας:

“Για να είμαι ειλικρινής πάντα με διάφορους τρόπους, υπάρχει διωγμός εναντίον της πίστεώς μας και της Εκκλησίας. Τώρα έχουν επικεντρωθεί στον ίδιο τον Χριστό, στη Θεία Κοινωνία στο προσκύνημα των εικόνων, στον ασπασμό προς τον Ιερέα. Ουσιαστικά δεν πιστεύουν ότι υπάρχει αληθινή εκκλησία ότι είναι η Θεία Χάρις, ποια είναι η δύναμη της Θείας Χάριτος του Θεού. Πιστεύουν έναν Θεό νεκρό γι αυτό και πολεμάνε την Εκκλησία. Βρήκαν ευκαιρία να την πολεμήσουν. Έχει ξεφυτρώσει ένας σύγχρονος διωγμός στα Ιερά και τα Όσια.

Μας μεταφέρουν στην εποχή της εικονομαχίας, μας λένε ότι το σώμα του Ιησού δεν έχει πολύ οινόπνευμα και κολάει, άλλοι λένε για τη λαβίδα …2000 χρόνια δεν αρρώστησε κανείς, τώρα μας εγκατέλειψε ο Θεός και θα αρρωστήσουμε; δηλαδή καταργούμε την παντοδυναμία του Θεού; Πιστεύουμε σε ένα Ουράνιο Πατέρας που μας έστειλε το Μονογενή του για να μας σώσει και τώρα λέμε, όποιος τον πλησιάζει πεθαίνει; Είναι νομίζω η μεγαλύτερη βλασφημία που έχει ακουστεί στους αιώνες…

Ακούστε την τηλεφωνική συνέντευξη του Ιεραποστόλου Μητροπολίτη από τα βάθη της Αφρικής:

Δείτε φωτογραφικό υλικό: 

 

Δείτε τη Λιτανεία που πραγματοποιήθηκε για την Πανδημία στην Αφρική!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων