03/06/2023 03/06/2023 Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Πρώτο Θέμα της Κυριακής” απάντησε και σε ερώτηση που αφορά στο πολιτικό κόμμα. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δημόσια δήλωση του Αρχιεπισκόπου «ως Εδώ», τόνισε ότι δεν πρέπει να εμπλέκονται η Εκκλησία και το θρησκευτικό συναίσθημα στην πολιτική. «Κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να...
03 Ιουνίου, 2023 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2023 - 14:39

Μητσοτάκης: Κάποιοι παίζουν ανορθόδοξα παιχνίδια στο όνομα της Ορθοδοξίας

Διαδώστε:
Μητσοτάκης: Κάποιοι παίζουν ανορθόδοξα παιχνίδια στο όνομα της Ορθοδοξίας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Πρώτο Θέμα της Κυριακής” απάντησε και σε ερώτηση που αφορά στο πολιτικό κόμμα. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δημόσια δήλωση του Αρχιεπισκόπου «ως Εδώ», τόνισε ότι δεν πρέπει να εμπλέκονται η Εκκλησία και το θρησκευτικό συναίσθημα στην πολιτική. «Κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν ανορθόδοξα παιχνίδια στο όνομα της Ορθοδοξίας», είπε μεταξύ άλλων.

Ακολουθεί η επίμαχη ερώτηση και απάντηση:

Ερώτηση: Συμμερίζεστε την άποψη ότι το νεοπαγές σχήμα Νίκη που χτυπάει με αξιώσεις την πόρτα της Βουλής αποτελεί εκπλήρωση της προφητείας για «σοβαρή Χρυσή Αυγή»; Οπως πολλοί λένε, τα πρόσωπα που την απαρτίζουν δεν θυμίζουν τους μαχαιροβγάλτες που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια να τρομοκρατούν τις γειτονιές, αλλά οι θέσεις τους δεν απέχουν πολύ από τον «ταλιμπανισμό αλά γκρέκα».

Κ.Μητσοτάκης: Οι θέσεις που εκφράζει είναι πράγματι σκοταδιστικές και μας γυρνούν σε άλλες εποχές. Παράλληλα, εργαλειοποιεί ωμά το θρησκευτικό συναίσθημα προκειμένου να υπηρετήσει άλλες, κρυφές πολιτικές ατζέντες. Πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη τη δημόσια δήλωση του Αρχιεπισκόπου. Είναι μια πολύ σοβαρή τοποθέτηση και λέει ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να εμπλέκονται η Εκκλησία και το θρησκευτικό συναίσθημα στην πολιτική. Κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν ανορθόδοξα παιχνίδια στο όνομα της Ορθοδοξίας.

Διαβάστε επίσης:

Με κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ακυρώνει την επίσκεψη στο Άγιον Όρος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων