19/01/2022 19/01/2022 Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τελετή παραλαβής των έξι υπερσύγχρονων μαχητικών Rafale στην Τανάγρα. “Κάθε ενίσχυση της άμυνας αποτελεί προβολή ειρήνης”, τόνισε και πρόσθεσε ότι “στον 21ο αιώνα δεν έχουν θέση η παραχάραξη της ιστορίας και της γεωγραφίας, αλλά ούτε τα αυθαίρετα και απειλητικά πυροτεχνήματα, πολύ περισσότερο όταν αυτά...
19 Ιανουαρίου, 2022 - 15:33
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2022 - 14:46

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανένος για τα Rafale

Διαδώστε:
Μητσοτάκης προς Τουρκία: Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανένος για τα Rafale

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τελετή παραλαβής των έξι υπερσύγχρονων μαχητικών Rafale στην Τανάγρα. “Κάθε ενίσχυση της άμυνας αποτελεί προβολή ειρήνης”, τόνισε και πρόσθεσε ότι “στον 21ο αιώνα δεν έχουν θέση η παραχάραξη της ιστορίας και της γεωγραφίας, αλλά ούτε τα αυθαίρετα και απειλητικά πυροτεχνήματα, πολύ περισσότερο όταν αυτά εκπέμπονται από γειτονικά κράτη”.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα νέα μαχητικά αεροσκάφη αποτελούν έναν πολλαπλασιαστή ισχύος που αναβαθμίζει τη χώρα μας σε επίπεδο επιχειρησιακό, τεχνολογικό και γεωπολιτικό.

«Σε όλα αυτά απαντούν το Διεθνές Δίκαιο και η εθνική μας εγρήγορση» τόνισε και συμπλήρωσε ότι το μήνυμα των καιρών πρέπει να είναι η αλήθεια και η συνεννόηση, πάντα με βάση τη διεθνή νομιμότητα και ειδικότερα στη περιοχή μας πάντα με βάση το δίκαιο της θάλασσας.

«Για την απόκτηση των Rafale δεν έχουμε ανάγκη την άδεια κανενός. Δε θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι με την ίδια αποφασιστικότητα που η χώρα κλείνει την πόρτα σε κάθε απειλή, κρατά ανοιχτά και τα παράθυρα του διαλόγου. Με αυτοπεποίθηση για τις αρχές της που ακολουθούν τους διεθνείς κανόνες και διαθέτοντας τη δύναμη του πυρός όχι μόνο των νέων όπλων αλλά κυρίως των επχειρημάτων. Τα πρώτα θα αποτρέπουν τις προκλήσεις, ενώ τα δεύτερα επιτρέπουν τις συγκλίσεις», υπογράμμισε.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα νέα μαχητικά αεροσκάφη αποτελούν έναν πολλαπλασιαστή ισχύος που αναβαθμίζει τη χώρα μας σε επίπεδο επιχειρησιακό, τεχνολογικό και γεωπολιτικό. «Μια νέα σελίδα για τα γαλανόλευκα φτερά», τόνισε.

Ανέφερε δε ότι η απόκτηση τους συνδέεται με την ανανέωση του υλικού της Πολεμικής Αεροπορίας και απαντά και στις επίκαιρες ανάγκες της αμυντικής θωράκισης της χώρας, όπως και στις συνθήκες πάνω από το εθνικό έδαφος και στο Αιγαίο.

«Πρόκειται όμως και για γεωστρατηγική εξέλιξη πρώτης γραμμής γιατί η απόκτηση των Rafale καθιστούν την αεροπορία μια απί τις ισχυρότερες στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο και σφραgίζει την αμυντική συμπαράταξη Ελλάδας και Γαλλίας. Τα νέα Rafale είναι έτοιμα να απογειωθούν για ένα καλύτερο, πιο ειρηνικό αύριο για όλη την περιοχή, κατέληξε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων