02/08/2020 02/08/2020 Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ το οποίο ορίζει όσα ισχύουν από χθες στους κλειστούς χώρους όπου η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική, συμπεριλαμβανομένων και των ναών, μέχρι και τις 31 Αυγούστου. Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ μόνο οι Ιερείς και οι Ιεροψάλτες δεν θα φορούν προστατευτική μάσκα εντός των ναών κατά τη διάρκεια της τέλεσης των Ιερών...
02 Αυγούστου, 2020 - 9:25
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2020 - 14:51

Ιερείς και Ψάλτες δεν θα χρησιμοποιούν μάσκες στους ναούς

Διαδώστε:
Ιερείς και Ψάλτες δεν θα χρησιμοποιούν μάσκες στους ναούς

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ το οποίο ορίζει όσα ισχύουν από χθες στους κλειστούς χώρους όπου η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική, συμπεριλαμβανομένων και των ναών, μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ μόνο οι Ιερείς και οι Ιεροψάλτες δεν θα φορούν προστατευτική μάσκα εντός των ναών κατά τη διάρκεια της τέλεσης των Ιερών Ακολουθιών και των Μυστηρίων.

Αναλυτικά για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, αναφέρεται: 

Στους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησιών, ευκτηρίων οίκων, τεμενών και συναγωγών), κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της επικράτειας, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τόσο κατά την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, όσο και κατά την προσέλευση προσώπων για ατομική ή κατ’ ιδίαν προσευχή. Από την υποχρέωση εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί κατά την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, καθώς και και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό που συμμετέχει σε αυτές, όπως ιεροψάλτες.

Τα προσωρινά μέτρα στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 κατ’ εφαρμογή της υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.43195 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας (Β’ 2775), όπως εκάστοτε ισχύει, δεν θίγονται από την εφαρμογή της παρούσας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΦΕΚ 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων