15/06/2022 15/06/2022 Υιοθέτηση αναθεωρητικής ρητορικής και κατά το δοκούν ερμηνεία του διεθνούς δικαίου βλέπει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Δεν μπορούμε να παρασυρθούμε ούτως ή άλλως σε μία αναθεωρητική ρητορική, την οποία υιοθετεί ο Τούρκος πρόεδρος, χάριν των δικών του σκοπιμοτήτων», σημείωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας....
15 Ιουνίου, 2022 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2022 - 19:06

Ν. Αναστασιάδης: Η Τουρκία ερμηνεύει κατά το δοκούν το Διεθνές Δίκαιο

Διαδώστε:
Ν. Αναστασιάδης: Η Τουρκία ερμηνεύει κατά το δοκούν το Διεθνές Δίκαιο

Υιοθέτηση αναθεωρητικής ρητορικής και κατά το δοκούν ερμηνεία του διεθνούς δικαίου βλέπει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Δεν μπορούμε να παρασυρθούμε ούτως ή άλλως σε μία αναθεωρητική ρητορική, την οποία υιοθετεί ο Τούρκος πρόεδρος, χάριν των δικών του σκοπιμοτήτων», σημείωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει τη στάση της τουρκικής ηγεσίας στον βαθμό που εμπλέκει και την Κύπρο, ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να παρασυρθούμε ούτως ή άλλως σε μία αναθεωρητική ρητορική, την οποία υιοθετεί ο Τούρκος πρόεδρος, χάριν των δικών του σκοπιμοτήτων», εξηγώντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία επιδεικνύει πίστη στο διεθνές δίκαιο και σε κινήσεις μέσω διπλωματικών ενεργειών.

«Όλα όσα παρακολουθείτε, αντιβαίνουν του διεθνούς δικαίου, αντιβαίνουν του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», πρόσθεσε ο Πρόεδρος. Είπε, ακόμα, ότι, αν και οι εκπρόσωποι της τουρκικής ηγεσίας «επικαλούνται το διεθνές δίκαιο, ωσάν να είναι τα Ηνωμένα Έθνη, παρά ταύτα αρνούνται, όταν τους εισηγούμαστε ότι υπάρχουν οι τρόποι αντιμετώπισης του θέματος μέσα από συνδιαβούλευση, όπως, για παράδειγμα, για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη». Τόνισε, δε, ότι συνιστά «απαράδεκτη συμπεριφορά» το γεγονός ότι «ερμηνεύουν το διεθνές δίκαιο κατά το δοκούν».

Άλλωστε, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Τσαβούσογλου ότι γίνεται φασαρία για «2-3 κρεβατάκια παραλίας στην Αμμόχωστο», ο πρόεδρος της Αναστασιάδης είπε ότι «για τον κ. Τσαβούσογλου, ο σφετερισμός περιουσιών είναι μόνο 2-3 κρεβάτια» και επεσήμανε ότι στην τουρκοκυπριακή κοινότητα αναλογούσε το 14% της ακίνητης περιουσίας πριν το 1974, ενώ μετά την εισβολή η Τουρκία κατέχει το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι είναι «θράσος να αναφέρονται σε 2-3 κρεβατάκια». Κατέληξε, δε, ότι «είναι το άκρον άωτον του αναθεωρητισμού, μίας μεγάλης ιδέας, που δεν εδράζεται παρά μόνο στις πολιτικές ανάγκες του Προέδρου της Τουρκίας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων