09/05/2024 09/05/2024 Στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου στο Ναύπλιο, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας , για την εορτή του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου, οι ιερείς αγίασαν αυτοκίνητα ΙΧ, οχήματα της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα, ταξί αλλά και μηχανάκια, ευλογώντας τους οδηγούς. Πρόκειται για ένα έθιμο χρόνων που γίνεται ανήμερα του Αγίου Χριστοφόρου, προστάτη των οδηγών κατά τη Χριστιανική παράδοση....
09 Μαΐου, 2024 - 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2024 - 14:07

Ναύπλιο: Αγιασμός σε αυτοκίνητο και μηχανάκια για την εορτή του Αγίου Χριστοφόρου

Διαδώστε:
Ναύπλιο: Αγιασμός σε αυτοκίνητο και μηχανάκια για την εορτή του Αγίου Χριστοφόρου

Στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου στο Ναύπλιο, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας , για την εορτή του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου, οι ιερείς αγίασαν αυτοκίνητα ΙΧ, οχήματα της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα, ταξί αλλά και μηχανάκια, ευλογώντας τους οδηγούς.

Πρόκειται για ένα έθιμο χρόνων που γίνεται ανήμερα του Αγίου Χριστοφόρου, προστάτη των οδηγών κατά τη Χριστιανική παράδοση. Κάθε χρόνο πάρα πολύς κόσμος παρακολουθεί την λειτουργία του Αγίου Χριστοφόρου ,στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου στο Ναύπλιο, όπου το αριστερό κλίτος της εκκλησίας είναι αφιερωμένο στον Άγιο Χριστόφορο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων