01/10/2022 01/10/2022 Βόλτα με το τρενάκι έκαναν οι ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι του Γηροκομείου στο Ναύπλιο στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων που εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Γράφει ο Ευάγγελος Μπουγιώτης Την ιδέα και την υλοποίηση της είχε ο πρόεδρος του Γηροκομείου Χρήστος Ζέρβας. Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων ,υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πριν...
01 Οκτωβρίου, 2022 - 12:48
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2022 - 12:35

Ναύπλιο: Βόλτα με τρενάκι έκαναν οι υπερήλικες την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Διαδώστε:
Ναύπλιο: Βόλτα με τρενάκι έκαναν οι υπερήλικες την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Βόλτα με το τρενάκι έκαναν οι ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι του Γηροκομείου στο Ναύπλιο στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων που εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου.


Γράφει ο Ευάγγελος Μπουγιώτης

Την ιδέα και την υλοποίηση της είχε ο πρόεδρος του Γηροκομείου Χρήστος Ζέρβας. Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων ,υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πριν 32 χρόνια, το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα άτομα της τρίτης ηλικίας, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία φέτος αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων στην ενεργό γήρανση, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις παγκοσμίως με βάση τις προοπτικές μελέτες για τη δημογραφική γήρανση. Σε ό,τι αφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα και η Ιταλία καταγράφουν τον τρίτο χαμηλότερο δείκτη γεννήσεων (9‰), μετά τη Γερμανία (8,4‰) και την Πορτογαλία (8,5‰). Σαν αποτέλεσμα της υπογεννητικότητας και της γήρανσης του πληθυσμού αλλά και του αρνητικού ισοζυγίου μετανάστευσης, υπολογίζεται ότι θα έχουμε μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας από τα 11 εκατομμύρια το 2013 στα 8,3 έως 10 εκατομμύρια το 2050.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων