14/01/2022 14/01/2022 Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου χθες το βράδυ. Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε μία σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από την Πρωτομαγιά, προκειμένου να ενισχύσει τα νοικοκυριά που βάλλονται τόσο από την πανδημία όσο και από την ενεργειακή κρίση. Μάλιστα, παρότι...
14 Ιανουαρίου, 2022 - 15:59
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2022 - 16:04

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

Διαδώστε:
Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου χθες το βράδυ. Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε μία σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από την Πρωτομαγιά, προκειμένου να ενισχύσει τα νοικοκυριά που βάλλονται τόσο από την πανδημία όσο και από την ενεργειακή κρίση.

Μάλιστα, παρότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε ακριβείς αναφορές για το ύψος της αύξησης, πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι αυτή θα αγγίξει το 6%, με αποτέλεσμα ο κατώτατος μισθός από τα 663, όπου βρέθηκε με την πρώτη μικρή αύξηση σήμερα, να διαμορφωθεί στα 703.

Τι προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αύξηση κατώτατου μισθού

«Έχω ζητήσει από τον υπουργό Εργασίας να εκκινήσει άμεσα τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού… από 1η Μαΐου. Αναγνωρίζουμε απόλυτα το γεγονός ότι υπάρχει η ανάγκη να στηριχθεί το εισόδημα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας το συντομότερο δυνατό.

Τονίζω το συντομότερο δυνατό, επειδή υπάρχει μια νομοθετημένη ευρωπαϊκή διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία χρειάζεται δυο με τρεις μήνες προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Αυτό το οποίο μπορώ επίσης να πω είναι ότι εκτιμώ πως η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι σημαντική, θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση του 2%, που είδαν οι εργαζόμενοι από 1ης Ιανουαρίου του 2022.

Δεν μπορώ να προσδιορίσω το ποσοστό, αλλά μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι θα είναι μια σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων