15/04/2024 15/04/2024 Νέο περιστατικό με μαχαιρώματα και μάλιστα αυτή τη φορά σε ζωντανή μετάδοση, σημειώθηκε σε περιοχή του Σύδνεϋ, λίγα 24ωρα μετά το «χτύπημα» στο εμπορικό κέντρο, που άφησε πίσω του έξι νεκρούς πολίτες. Όπως φαίνεται και στα βίντεο, η επίθεση έγινε σε Κοπτική εκκλησία και η επίθεση έγινε σε βάρος ιερέα της Κοπτικής εκκλησίας.  An attack...
15 Απριλίου, 2024 - 14:33

Νέα επίθεση στο Σύδνεϋ: Μαχαίρωσε Κόπτη κληρικό μέσα σε εκκλησία σε ζωντανή μετάδοση

Διαδώστε:
Νέα επίθεση στο Σύδνεϋ: Μαχαίρωσε Κόπτη κληρικό μέσα σε εκκλησία σε ζωντανή μετάδοση

Νέο περιστατικό με μαχαιρώματα και μάλιστα αυτή τη φορά σε ζωντανή μετάδοση, σημειώθηκε σε περιοχή του Σύδνεϋ, λίγα 24ωρα μετά το «χτύπημα» στο εμπορικό κέντρο, που άφησε πίσω του έξι νεκρούς πολίτες. Όπως φαίνεται και στα βίντεο, η επίθεση έγινε σε Κοπτική εκκλησία και η επίθεση έγινε σε βάρος ιερέα της Κοπτικής εκκλησίας. 

Η επίθεση αυτή εντείνει το κλίμα ανασφάλειας καθώς οι δράστες δεν δείχνουν να λαμβάνουν υπόψιν τους ούτε τους χώρους λατρείας, σκορπώντας τον τρόμο μέσα από την βία την οποία ασκούν.

Ο ιερέας που μαχαιρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο δυτικό Σίδνεϊ, ονομάζεται Mari Emmanuel και έχει μεγάλο ποίμνιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πάνω από 17.000 οπαδούς να τον ακολουθούν στο Facebook.

Απέκτησε φήμη κατά τη διάρκεια της πανδημίας όταν χαρακτήρισε το lockdown στο Σίδνεϊ ως «μαζική δουλεία» και υποστήριξε ότι τα εμβόλια είναι μάταια.

Σε ανακοίνωση της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας αναφέρεται: «Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στο Ουέικλι, μετά από αναφορές για μαχαίρωμα. Αξιωματικοί που υπάγονται στη διοικητική περιοχή της Αστυνομίας της πόλης Fairfield παρέστησαν σε τοποθεσία στην οδό Γουέλκαμ, μετά από αναφορές για μαχαιρώματα σε διάφορα άτομα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα και βοηθά την αστυνομία στις έρευνες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων