06/11/2021 06/11/2021 Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα νέα μέτρα περιορισμού της πανδημίας που αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες και τα οποία τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021. Η δημοσίευση των νέων μέτρων έρχεται στη σκιά του νέου αρνητικού ρεκόρ των 6909 κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκε χθες, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021. Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ,...
06 Νοεμβρίου, 2021 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2021 - 8:55

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους από σήμερα – Τι ισχύει για τους ναούς

Διαδώστε:
Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους από σήμερα – Τι ισχύει για τους ναούς

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα νέα μέτρα περιορισμού της πανδημίας που αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες και τα οποία τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021.

Η δημοσίευση των νέων μέτρων έρχεται στη σκιά του νέου αρνητικού ρεκόρ των 6909 κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκε χθες, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της επικράτειας αφορούν το διάστημα από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Όπως είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ειδικότερα για την είσοδο στους χώρους λατρείας, δεν απαιτείται η επίδειξη μοριακού (PCR) ή rapid τεστ, αλλά οι θρησκευτικοί λειτουργοί, βοηθητικό προσωπικό και εργαζόμενοι με φυσική παρουσία που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο τεστ (rapid ή μοριακά) εβδομαδιαίως με δικό τους κόστος.

Το σχετικό απόσπασμα από το ΦΕΚ που δόθηκε στην δημοσιότητα:

 

Συνοπτικά, από σήμερα, Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, τίθενται σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα:

Ανήλικοι
Για παιδιά και εφήβους έως 18 ετών η πρόσβαση σε μικτούς & αμιγείς χώρους θα γίνεται με αρνητικό self test 

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι
Με αρνητικό rapid test ή PCR πρόσβαση σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα

Ανεμβολίαστοι καταναλωτές
Με αρνητικό rapid test ή PCR οι αγορές εντός καταστημάτων

Οι αγορές όσων δεν διαθέτουν test θα γίνονται με την λογική click away, δηλαδή τηλεφωνικά ή διαδικτυακά οι παραγγελίες και θα το παίρνουν από το μαγαζί χωρίς τα ραντεβού που ίσχυαν στο παρελθόν

Είσοδος σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες
Με αρνητικό rapid test ή PCR

Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι εκκλησίες για τις οποίες ωστόσο υπάρχει ισχυρή σύσταση από την Ιερά Σύνοδο οι πιστοί να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ πριν την προσέλευση τους στους ιερούς ναούς.

Επίσης, αναμένεται μπαράζ ελέγχων από 8.000 αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

 

Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου προς τις Μητροπόλεις – Έκκληση για τήρηση των μέτρων στους ναούς

Υπενθυμίζεται ότι με Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις, το οποίο αφορά τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος προτρέπει όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν. Ακόμη έκανε έκκληση προς τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα και όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι να κάνουν τεστ πριν την προσέλευση τους στους ναούς.

«Υπενθυμίζομεν υμίν και την υποχρέωσιν των κατά τόπους Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβου λίων διά τον έλεγχον τηρήσεως των μέτρων εν τοις Ιερούς Ναούς και ταις Ιεραις Μοναίς αντιστοίχως», καταλήγει η Εγκύκλιος.

Αναλυτικά, η Εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:

Εκ Συνοδικής Αποφάσεως, ληφθείσης εν τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 3ης μηνός Νοεμβρίου ε.έ., και εξ αφορμής της εξάρσεως των κρουσμάτων του κορωνοϊού, γνωρίζομεν υμίν ότι η Ιερά Σύνοδος, εν τη ρηθείση Συνεδρία Aυτής, απεφάσισεν όπως, εις επίμετρον των σχετικών Έγκυκλίων Aυτής, απευθύνη υμίν έκκλησιν, και δι’ υμών παντί τω Κλήρω, τοίς Μοναχικούς Τάγ μασι και τώ ευλαβεί Λαώ, ώστε κατά την προσέλευσιν είς τούς Ιερούς Ναούς και τάς Ιεράς Μονάς να τηρώνται επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας διά την αποφυγήν έξαπλώσεως του κορωνοϊού, προτρέπουσα πατρικώς διά την πραγματοποίησιν τού υποδεδειγμένου υπό της ιατρικής κοινότητος, ώς ουσιαστικού μέτρου προστασίας κατά της πανδημίας, εμβολιασμού, ως και την διενέργειαν, υπό τών μή εμβολιασθέντων εισέτι, διαγνωστικών ελέγχων (rapid test ή μοριακού).

Ωσαύτως, υπενθυμίζομεν την υποχρέωσιν διενεργείας, ιδία δαπάνη, δύο διαγνωστικών ελέγχων (rapid test ή μοριακού) εβδο μαδιαίως, υπό πάντων των διακονούντων εν τοις Ιερούς Ναούς (Κληρικών, Ιεροψαλτών, Νεωκόρων κ.λπ. εργαζομένων), οίτινες δεν έχουν προβή εις εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, ως και υπο βολής των αποτελεσμάτων αυτών τη οικεία Εκκλησιαστική Αρχή, εν τώ πλαισίω της τηρήσεως των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων.

Εν κατακλείδι, υπενθυμίζομεν υμίν και την υποχρέωσιν τών κατά τόπους Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβου λίων διά τον έλεγχον τηρήσεως των μέτρων εν τοίς Ιερούς Ναούς και ταϊς Ιεραϊς Μοναίς αντιστοίχως.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Με πληροφορίες από ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων