21/08/2023 21/08/2023 Ο Ερσίν Τατάρ, ισχυρίστηκε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να μετατρέψει το μικτό χωριό της Πύλας σε εξ ολοκλήρου ελληνοκυπριακό χωριό». Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μιλώντας στο πρακτορείο «Αναντολού», ο Τατάρ υποστήριξε ότι οι αντιρρήσεις της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών για τη διαδρομή επηρεάστηκαν από την ε/κ πλευρά που επιδιώκει «να διώξει τους...
21 Αυγούστου, 2023 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2023 - 19:39

Νέα πρόκληση Τατάρ: Ισχυρίζεται ότι οι Ελληνοκύπριοι θέλουν την Πύλα εξ ολοκλήρου δική τους

Διαδώστε:
Νέα πρόκληση Τατάρ: Ισχυρίζεται ότι οι Ελληνοκύπριοι θέλουν την Πύλα εξ ολοκλήρου δική τους

Ο Ερσίν Τατάρ, ισχυρίστηκε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να μετατρέψει το μικτό χωριό της Πύλας σε εξ ολοκλήρου ελληνοκυπριακό χωριό».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μιλώντας στο πρακτορείο «Αναντολού», ο Τατάρ υποστήριξε ότι οι αντιρρήσεις της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών για τη διαδρομή επηρεάστηκαν από την ε/κ πλευρά που επιδιώκει «να διώξει τους Τουρκοκύπριους από την Πύλα».

Ο Τατάρ κατηγόρησε επίσης, τον ΟΗΕ ότι καθυστερεί το έργο μέσω της διπλωματίας εδώ και 25 χρόνια, κάνοντας λόγο για προσπάθεια να κάνει τους Τουρκοκύπριους να το «ξεχάσουν».

Ο Τατάρ είπε ότι η κατασκευή του δρόμου θα ολοκληρωθεί παρά τις ενστάσεις. «Δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να δείχνουν τη γη της τδβκ εντός της Πράσινης Γραμμής», πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η κρίση θα επιλυθεί διπλωματικά.

Ενώπιον του ΣΑ η κατάσταση στην Πύλα

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή το πρωί στη νεκρή ζώνη στην περιοχή της Πύλας με τις επιθέσεις κατά ειρηνευτών των Ηνωμένων Εθνών, και τους τουρκικούς σχεδιασμούς στην περιοχή θα συζητήσει αύριο Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα θα συζητηθεί σε προγραμματισμένη κλειστή συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα ώρα Νέας Υόρκης (αργά το βράδυ ώρα Κύπρου). Η συνεδρία ξεκινά στις 1500 τοπική ώρα (2200 Κύπρου). Στην ατζέντα περιλαμβάνονται διαβουλεύσεις για τη Μέση Ανατολή (Συρία) και για άλλα θέματα. Ένα από αυτά θα είναι η κατάσταση στην περιοχή της νεκρής ζώνης στην Πύλα. Για το θέμα που προέκυψε στη νεκρή ζώνη και τους σχεδιασμούς της τουρκικής πλευράς για κατασκευή δρόμου που θα ενώνει το κατεχόμενο χωριό Άρσος με προκεχωρημένο παράνομο στρατιωτικό φυλάκιο του κατοχικού καθεστώτος βρίσκονται σε εξέλιξη έντονη διπλωματική κινητικότητα και διεργασίες.

Ο ΟΗΕ, η ΕΕ και πολλές χώρες έχουν καταδικάσει τις επιθέσεις κατά των μελών της ειρηνευτικής δύναμης που προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την εκτέλεση των παράνομων εργασιών από το κατοχικό καθεστώς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων