07/06/2022 07/06/2022 Σε νέες απειλές προέβη ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που συγκυβερνά με το κόμμα ΑΚΡ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τις δηλώσεις ότι “η Ελλάδα, που κλιμακώνει τις εντάσεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, παίζει με τη φωτιά”, πλέον απειλεί ότι “όποιος αγγίξει τη φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά”. Από...
07 Ιουνίου, 2022 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2022 - 15:15

Νέες απειλές από Μπαχτσελί για Αιγαίο – Μητσοτάκης: Η τουρκική ρητορική γίνεται γραφική

Διαδώστε:
Νέες απειλές από Μπαχτσελί για Αιγαίο – Μητσοτάκης: Η τουρκική ρητορική γίνεται γραφική

Σε νέες απειλές προέβη ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που συγκυβερνά με το κόμμα ΑΚΡ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τις δηλώσεις ότι “η Ελλάδα, που κλιμακώνει τις εντάσεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, παίζει με τη φωτιά”, πλέον απειλεί ότι “όποιος αγγίξει τη φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά”. Από τη μεριά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι “θα υπερασπίζομαι τις ελληνικές θέσεις με αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας”.

Εν τω μεταξύ τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν την προκλητική προπαγάνδα για τα ελληνικά νησιά, τα οποία όπως ισχυρίζονται είναι τουρκικά.

Μπαχτσελί: Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα δικαιώματα της

“Τα Δωδεκάνησα είναι η φυσική προέκταση της Ανατολίας και μας τα έχουν πάρει άδικα και σίγουρα θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους, είτε με το καλό είτε με το ζόρι. Η επιθυμία της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ χωρίς αίμα και χωρίς τη φωνή των όπλων. Εμείς δεν έχουμε ξεχάσει τα Δωδεκάνησα και σίγουρα θα τα δούμε πάλι δικά μας” πρόσθεσε.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο ακροδεξιός εταίρος του Ερντογάν εγκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι επιδιώκει ένοπλη σύγκρουση με την Άγκυρα, όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ.

“Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα δικαιώματα της, δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της», τόνισε και πρόσθεσε: «Η ελληνική κυβέρνηση φταίει καθώς έχει παραβιάσει τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων καθώς στρατιωτικοποιεί τα νησιά. Έχει ευθύνες απέναντι στο διεθνές δίκαιο. Επιπλέον η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία! Όποιος αγγίξει τη φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά”, δήλωσε ο Μπαχτσελί.

Οι απειλές συνεχίστηκαν καθώς από τη μια είπε πως η Άγκυρα επιθυμεί το Αιγαίο να είναι “μια θάλασσα ειρήνης και γαλήνης” και από την άλλη πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση, “μόνο ο άτυχος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα πληρώσουν το τίμημα”.

Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό “όργανο των ξένων δυνάμεων σαν τους παππούδες του” και πως κάνει προβοκάτσιες “για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης”: “Ο Μητσοτάκης, σαν τους παππούδες του γίνεται όργανο των ξένων δυνάμενων και με τις ενέργειες και τη ρητορική του oοδηγεί την κατάσταση στο να ξεχειλίσει το ποτήρι. Επισκέπτεται τα νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας επιχειρεί να προκαλέσει την Τουρκία και βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας. Προσπαθεί να κάνει προβοκάτσιες για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης εάν χρειαστεί καθώς θέλει να κάνει το Αιγαίο ελληνική θάλασσα”.

Ακόμη κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι γυρνά από χώρα σε χώρα δείχνοντας τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας και παραπονιέται για την Τουρκία: “Γυρίζει από χώρα σε χώρα, από νησί σε νησί μας δείχνει τα όπλα, με τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας παραπονιέται για τη χώρα μας”.

“Όσα εχθρικά χέρια αγγίξουν την πατρίδα μας σε θάλασσα και ξηρά θα σπάσουν”, υπογράμμισε.

“Για εμάς η πατρίδα είναι μια. Η πατρίδα είναι τιμή. Δεν υπάρχει διαφορά σε θάλασσα και ξηρά. Όσα εχθρικά χέρια θα την αγγίξουν τα σπάσουν. Όσοι θέλουν να πνιγούν στο Αιγαίο δεν πρέπει να σταματήσουν και να έρθουν μπροστά μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης: Η τουρκική ρητορική ξεπερνά τα όρια, γίνεται γραφική – Να μη μεταφέρει την ένταση στο πεδίο

Αυστηρά μηνύματα στην Τουρκία, την αναθεωρητική της ρητορική για τα ελληνικά νησιά και τις συνεχείς υπερπτήσεις, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα συνεδρίου με θέμα την Υγεία.

Ειδικότερα, μιλώντας για το ρόλο που μπορούν να παίξουν Ελλάδα και Τουρκία στην υπόθεση των εγκλωβισμένων σιτηρών στην Ουκρανία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Να δούμε λοιπόν, ποια είναι τα ζητήματα στα οποία μπορούμε να προσφέρουμε ενδεχομένως όλοι να προσφέρουμε μια υπηρεσία, αντί να προβάλει η Τουρκία μια ρητορική η οποία ξεπερνά τα όρια και να σας πω, από ένα σημείο και πέρα γίνεται και λίγο γραφική όταν εγείρει ζητήματα με τέτοιο τρόπο”.

Σχολιάζοντας το “Μητσοτάκης γιοκ” του Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε ότι αποτέλεσε μια δυσάρεστη εξέλιξη παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος λέει πως δεν του μιλάει.

“Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα μιλήσουμε, γιατί πρέπει να μιλάμε. Εγώ δεν είμαι ποτέ αυτός που θα πει ότι δεν μιλάει με κάποιον. Δεν κρατάω μούτρα”, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι θα υπερασπίζομαι τις ελληνικές θέσεις με αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού:

Τουρκικά ΜΜΕ: «Το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Ψέριμος, η Κίναρος και άλλα νησιά είναι δικά μας»

Ο Ερκάν Καρακούς, αντιπτέραρχος ε.α., δήλωσε ότι κάποια νησιά ανήκουν στην Τουρκία και δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου: “Το Αγαθονήσι είναι δικό μας, οι Αρκοί είναι δικοί μας, το Φαρμακονήσι δικό μας. Η Ψέριμος μας δική μας, η Λέβιθα δική μας, η Κίναρος δική μας, οι νησίδες Λιάδι δικές μας, η Σύρνα δική μας, τα τρία νησιά δικά μας, η Αστακίδα δική μας. Οι Οινούσσες μας ανήκουν, η νήσος Πάσα δική μας, η Θύμαινα δική μας και η νησίδα Γαβάθα δική μας. Αυτά είναι δικά μας και είναι καθορισμένο με τις συνθήκες. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε ποιον ανήκουν”.

 

Με πληροφορίες από skai

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων