06/04/2023 06/04/2023 Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Ιερουσαλήμ μετά τις βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και μουσουλμάνους στο τέμενος Αλ-Ακσα στην ανατολική Ιερουσαλήμ το βράδυ της Τρίτης. Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στους εξτρεμιστές να επιτύχουν την αλλαγή του status quo δηλώνοντας ότι η χώρα...
06 Απριλίου, 2023 - 10:03
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2023 - 10:49

Νετανιάχου: “Το Ισραήλ είναι προσηλωμένο στην διασφάλιση της ελευθερίας της λατρείας”

Διαδώστε:
Νετανιάχου: “Το Ισραήλ είναι προσηλωμένο στην διασφάλιση της ελευθερίας της λατρείας”

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Ιερουσαλήμ μετά τις βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και μουσουλμάνους στο τέμενος Αλ-Ακσα στην ανατολική Ιερουσαλήμ το βράδυ της Τρίτης.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στους εξτρεμιστές να επιτύχουν την αλλαγή του status quo δηλώνοντας ότι η χώρα του είναι προσηλωμένη στην διασφάλιση της ελευθερίας της λατρείας, τονίζοντας ότι στόχος είναι η επικράτηση ηρεμίας μετά τις συγκρούσεις.

«Το Ισραήλ είναι προσηλωμένο στην διασφάλιση της ελευθερίας της λατρείας, της ελεύθερης πρόσβασης για όλες τις θρησκείες και του status quo και δεν θα επιτρέψει σε βίαιους εξτρεμιστές να το αλλάξουν», είπε.

Σε μία περίοδο όπου οι επιθέσεις στην Ιερή Πόλη έναντι θρησκευτικών στόχων από ακραίους εβραίους που ανήκουν σε ριζοσπαστικές ομάδες, μεταξύ αυτών και χριστιανικών τόπων με χαρακτηριστικό παράδειγμα το θεομητορικό μνήμα στη Γεσθημανή, έχουν αυξηθεί, η ανησυχία για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή έχει ενταθεί.

Εκτός από τον εορτασμό του Ραμαζανιού και του Εβραϊκού Πάσχα, εισερχόμαστε σε λίγες ημέρες στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας με εκατοντάδες προσκυνητές από όλο τον κόσμο να ετοιμάζονται να επισκεφθούν τους Αγίους Τόπους για την μεγάλη εορτή της χριστιανοσύνης.

Την έντονη ανησυχία του για τα περιστατικά βίας κατά των χριστιανικών προσκυνημάτων και, ειδικότερα, για την πρόσφατη επίθεση στο Πανάγιο Προσκύνημα του Θεομητορικού Μνήματος στη Γεθσημανή εξέφρασε κατά την επικοινωνία που είχε πριν λίγες ημέρες με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης. Ο κ. Κατσανιώτης θα μεταβεί το Μεγάλο Σάββατο στα Ιεροσόλυμα προκειμένου να παραστή στην τελετή του Αγίου Φωτός.

Διαβάστε επίσης:

Επικοινωνία Ανδρέα Κατσανιώτη με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Η Ελλάδα καταδικάζει το ογκούμενο κύμα βίας εναντίον χριστιανικών τόπων λατρείας στα Ιεροσόλυμα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων