27/03/2023 27/03/2023 Την στήριξη της Ελλάδας στο σημαντικό εθνικό έργο της διαφύλαξης και ανάδειξης των Ιερών Προσκυνημάτων στην Αγία Γη εξέφρασε ο Γενικός Πρόξεονος της Ελλάδας στην Ιερουσαλήμ, κ. Ευάγγελος Βλιώρας, προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Ο κ. Βλιώρας παρέστη στον εορτασμό των ονομαστηριών του Προκαθημένου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας ενώ απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή που ακολούθησε...
27 Μαρτίου, 2023 - 9:26
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2023 - 9:33

Η Ελλάδα καταδικάζει το ογκούμενο κύμα βίας εναντίον χριστιανικών τόπων λατρείας στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Η Ελλάδα καταδικάζει το ογκούμενο κύμα βίας εναντίον χριστιανικών τόπων λατρείας στα Ιεροσόλυμα

Την στήριξη της Ελλάδας στο σημαντικό εθνικό έργο της διαφύλαξης και ανάδειξης των Ιερών Προσκυνημάτων στην Αγία Γη εξέφρασε ο Γενικός Πρόξεονος της Ελλάδας στην Ιερουσαλήμ, κ. Ευάγγελος Βλιώρας, προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο.

Ο κ. Βλιώρας παρέστη στον εορτασμό των ονομαστηριών του Προκαθημένου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας ενώ απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή που ακολούθησε στην αίθουσα του Θρόνου.

Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας ο Γενικός Πρόξενος εξέφρασε την ομόπνοη συμπαράσταση της Πατρίδας μας προς το Πατριαρχείο, ιδιαίτερα, μέσα στο τρέχον κλίμα γιγάντωσης της μισαλλοδοξίας, καταδικάζοντας, απερίφραστα, την πρόσφατη επίθεση στο Πανάγιο Προσκύνημα του Θεομητορικού Μνήματος στη Γεθσημανή, όπως και το δυστυχώς ογκούμενο κύμα βίας εναντίον χριστιανικών τόπων λατρείας στα Ιεροσόλυμα.

Ο κ. Ευάγγελος Βλιώρας 

“Για την Ελλάδα, η προάσπιση του θεσμού του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, των δικαίων και των δικαιωμάτων του, όπως και του Εθιμικού Προσκυνηματικού Καθεστώτος, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι σταθερό σημείο αναφοράς για τον απανταχού Ελληνισμό, μάρτυρας και φάρος της μακραίωνης εδώ παρουσίας μας και Ποιμήν των Ελληνορθόδοξων πιστών στην Αγία Γη. Για όλους εμάς, το Ιερό Καθίδρυμα είναι συνταυτισμένο με τη διατήρηση ακεραίων των Ιερών Προσκυνημάτων του Χριστιανισμού, τα οποία με αφοσίωση και αυταπάρνηση υπερασπίζεται”, είπε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του.

Διαβάστε επίσης: Τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Δείτε ακόμα για την επίθεση στο θεομητορικό μνήμα στη Γεσθημανή:

Επίθεση ακραίων την ώρα της Θείας Λειτουργίας στο Θεομητορικό μνήμα στη Γεσθημανή – Καταγγελία από το Πατριαρχείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΔΣΟ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στον τάφο της Παναγίας στη Γεθσημανή

Το Πατριαρχείο Μόσχας για την επίθεση στο θεομητορικό μνήμα στη Γεσθημανή

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων