11/10/2023 11/10/2023 Δεν θα συμβιβαστούμε με την κατοχή, είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απευθύνοντας χαιρετισμό στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων των Κοινοτήτων Φιλιάς και Μάσαρι. “Τιμούμε τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, της φιλευσπλαχνίας για τον συνάνθρωπο, της φιλοπατρίας, που όταν η Ιστορία το απαίτησε, χωρίς κανένα απολύτως δισταγμό, άφησαν πίσω ό,τι είχαν...
11 Οκτωβρίου, 2023 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2023 - 10:13

Νίκος Χριστοδουλίδης: Δεν θα συμβιβαστούμε με την κατοχή

Διαδώστε:
Νίκος Χριστοδουλίδης: Δεν θα συμβιβαστούμε με την κατοχή

Δεν θα συμβιβαστούμε με την κατοχή, είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απευθύνοντας χαιρετισμό στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων των Κοινοτήτων Φιλιάς και Μάσαρι.

“Τιμούμε τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, της φιλευσπλαχνίας για τον συνάνθρωπο, της φιλοπατρίας, που όταν η Ιστορία το απαίτησε, χωρίς κανένα απολύτως δισταγμό, άφησαν πίσω ό,τι είχαν και θυσιάστηκαν για να προστατεύσουν τη δική μας ελευθερία, για να προστατεύσουν την πατρίδα μας”. Πρόσθεσε ότι “τιμούμε τον βαρύ φόρο αίματος, που κλήθηκαν οι κοινότητες Φιλιάς και Μάσαρι να πληρώσουν, ως το δικό τους μερίδιο προσφοράς, στον αγώνα επιβίωσης της πατρίδας μας”, ανέφερε.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συνεχάρη τα Κοινοτικά Συμβούλια Φιλιάς και Μάσαρι για την από κοινού απόφαση και υλοποίηση της ανέγερσης του Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων, όπως επίσης και τους συντελεστές που φιλοτέχνησαν το Μνημείο.

“Οι πληγές της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής παραμένουν εδώ και 49 χρόνια ανοιχτές. Τις ζούμε και τις βιώνουμε καθημερινά, μάλιστα εδώ λίγα μέτρα πιο κάτω”, σημείωσε.

Ακόμη, υπέδειξε ότι οι πρόσφυγες, οι αγνοούμενοι και οι εγκλωβισμένοι αποτελούν τη στεντόρεια υπενθύμιση του ιστορικού χρέους που όλοι έχουμε για δικαίωση και απελευθέρωση της πατρίδας μας. “Αυτό το χρέος είναι που αντηχεί διά μέσου της Ιστορίας μας, από τον ηρωισμό και της θυσία όλων όσων τιμούμε σήμερα”, σημείωσε.

“Πιστοί στις παρακαταθήκες των ηρώων μας, δεν θα συμβιβαστούμε με την κατοχή, δεν θα υποχωρήσουμε και δεν θα σταματήσουμε παρά τις όποιες δυσκολίες, τα προβλήματα, τις απογοητεύσεις, να αγωνιζόμαστε μέχρι την ευλογημένη μέρα της απελευθέρωσης και της επανένωσης του λαού μας και της πατρίδας μας, έτσι ώστε να προσφέρουμε τουλάχιστον στις μελλοντικές γενιές του τόπου μας αυτό που τους αξίζει, μια πατρίδα ελεύθερη, μια πατρίδα κράτος-μέλος της ΕΕ, χωρίς εγγυήσεις και ξένες παρεμβατικές δυνάμεις”, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

“Το δικό μας Μνημείο προς τους ήρωές μας ήταν από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσει να είναι η απερίσπαστη προσήλωσή μας στον αγώνα για δικαίωση της θυσίας τους. Γιατί μόνο έτσι πραγματικά θα δικαιωθεί η δική τους θυσία. Τιμούμε τη μνήμη τους, συνεχίζουμε το έργο τους για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας”, κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων