10/07/2021 10/07/2021 Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης ο 49χρονος Ρώσος μοναχός από το Άγιον Όρος. Ο μοναχός είναι διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, όπου εισήχθη από τις 2 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε κάνει το εμβόλιο και αποτελεί το «κρούσμα μηδέν» της μετάλλαξης Δέλτα στην Χερσόνησο του Άθω. Χθες, ο...
10 Ιουλίου, 2021 - 18:43

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Κρίσιμα ο 49χρονος μοναχός

Διαδώστε:
Νοσοκομείο Παπανικολάου: Κρίσιμα ο 49χρονος μοναχός

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης ο 49χρονος Ρώσος μοναχός από το Άγιον Όρος.
Ο μοναχός είναι διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, όπου εισήχθη από τις 2 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε κάνει το εμβόλιο και αποτελεί το «κρούσμα μηδέν» της μετάλλαξης Δέλτα στην Χερσόνησο του Άθω.

Χθες, ο διοικητής του Κέντρου Υγείας Καρυών Αγίου Όρους, Κωνσταντίνος Δοσουκλής, μιλώντας στην «Καθημερινή» είχε αναφέρει ότι ο μοναχός είχε καταλήξει. Ωστόσο, από το νοσοκομείο «Παπανικολάου» η εν λόγω πληροφορία διαψεύστηκε. Σημείωσαν δε ότι νοσηλεύεται σε σταθερή, ελεγχόμενη κατάσταση.

Ο μοναχός παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καρυών. Του έγινε τεστ και εντοπίστηκε θετικός. Επειδή η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση, μεταφέρθηκε στις 2 Ιουλίου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκο Καπραβέλο, ο μοναχός μέσα σε δύο ημέρες είχε ταχύτατη επιδείνωση, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πνευμονολόγων, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η διασωλήνωσή του.

Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων